Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyspádování radiátorů

Mám následující dotaz.Zde v poradně jsem četl již dost odpovědí ohledně spádování radiátorů.Dočetl jsem se, že když je radiátor s odvzdušňovacím ventilem, tak má být konec radiátoru výš, než regul. ventil a púokud se jedná o radiátor bez odvzduš. ventilu, tak to má být naopak, tedy konec radiátoru má být níže, aby vzduch mohl "vybublat" do stoupačky.Pochopil jsem to správně?Může mi to někdo srozumitelně vysvětlit?:?::puff:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobré téma.Kdysi jsem viděl knihu o vytápění,kde byly schémata spádování radiátorů v mezipatrech a v…
strejdabob 18.09.2009 09:36
strejdabob
Tato kniha se jmenuje-Vytápěcí zařízení pro byty a domky od ing. Aloise Jukla. Já ji mám od roku 197…
corve43 19.09.2009 18:09
corve43
To bude asi ono,škoda že jsem to tehdy půjčil(čili vyhodil).
strejdabob 20.09.2009 19:10
strejdabob
http://knihynainternetu.cz/antikvariat/nezarazene/ 467998-JUKL-Alois-ing-Vytapeci-zarizeni-pro-byty-… poslední
shark1 23.09.2009 09:42
shark1

Dobré téma.Kdysi jsem viděl knihu o vytápění,kde byly schémata spádování radiátorů v mezipatrech a v nejvyšších patrech,a hlavně tam byly převodní tabulky; podle velikosti a materiálu radiátor.článku na waty.Převody průměrů a délky trubek na waty atd.Tuto knihu jsem ale nikde nesehnal.Nevíte o něčem podobném?

Tato kniha se jmenuje-Vytápěcí zařízení pro byty a domky od ing. Aloise Jukla. Já ji mám od roku 1974, kdy byla vydána. Je v ní opravdu vše od výpočtů ploch radiátorů nebo konvektorů, prostupů tepla stěnami orientovanými na světové strany, podlah, stropů, dveří, oken, schemat a umístění, zkrátka komplet. Jenom nevím jestli ji ještě seženeš, u mě je neprodejná!:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru