Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chemie je dobrá věc, funguje však zdlouhavě. Jsem pro hrubou sílu. Mísu jsem odšrouboval, odnesl na…
Rce 08.09.2009 13:54
Rce
Panebože, kilo pevné hmoty! Co to jíte? Dolomitický vápenec? To už je snad lepší koupit novou mísu,…
Jack 11.09.2009 08:59
Jack
Tvrdá voda ze studny jako kráva. Z bojléru jsem vymlátil násadou od rejče (je jako kladívko) 4 kýble…
Rce 12.09.2009 21:31
Rce
Mame taky misu s tim schodem, kde se drzi voda a driv se to obvykle splachlo ted uz jen vzacnou vyji… poslední
JeníkStředníČechy 07.07.2015 01:16
JeníkStředníČechy

Panebože, kilo pevné hmoty! Co to jíte? Dolomitický vápenec?
To už je snad lepší koupit novou mísu, nevím jak by se vyrovnala s odsekáváním kamene a nerupla třeba při jednom z posledních šťouchů.
Já, jakožto lenoch od přírození a chemik k tomu leju výhradně kyselinu fosforečnou. Je pěkně hustá, neodteče hned do odpadu, neuvolňuje se z ní chlorovodík a tudíž nerezaví vše železné v okruhu 50m a za další je ke keramice šetrnější než chlorovodice.

Tvrdá voda ze studny jako kráva. Z bojléru jsem vymlátil násadou od rejče (je jako kladívko) 4 kýble sajrajtu po dvou letech provozu. Moderní potrava plná "éček" a instantní polívky z Číny spíš podporujou rozpouštění veškeré hmoty, včetně exkrementů ale to bychom se dostali k jiné otázce :-).

Též Veckoo má pravdu, labyrinty hovnovodu zacpání velice nahrávají. Klasické mísy s "odpočívadlem", kde se při vykonání potřeby člověk neosprchuje až za krk, jsem už nikde neviděl...

Mame taky misu s tim schodem, kde se drzi voda a driv se to obvykle splachlo ted uz jen vzacnou vyjimkou a vzdy se to hned po zatazeni za snurku jak zacne tect voda musi postrcit stetkou jinak voda jen protece kolem a vse zustane lezet na miste. Bohuzel nejde vymenit. Jednak je krome sroubu jeste nejak prilepenej k podlaze a pak mi patri jen 1/4 domu a majitel vymenu nedovolil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru