Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zaseknuté otáčky motoru na 3 tisíce (v autě)

Zdravím všechny,
zkouším to i na jiných automobilových fórech, ale třeba bude vědět i někdo z vás.

V červenci jsem si koupil Octavii, r.v. 98, motor 1,6l, 74kW. Tachometr 130tis, servisní knížka poctivě vyplňovaná, stav auta tomu odpovídá.
A asi jsem našel i důvod, proč to auto původní majitel prodal (Německo).
Vždy, když je počasí trochu chladnější (zhruba pod 15°C), tak krátce po výjezdu s autem, zhruba do 1km jízdy, samovolně vyskočí otáčky motoru a to tak, že se za volnoběhu drží zhruba na 3 - 4 tisíce/min, za jízdy to samozřejmě více táhne. Přidat plyn ještě výše jde, ale dolů ne.
Jedenkrát za deště mi to udělalo asi 5 vteřin po startu.
Stačí však zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat a už to znovu neudělá. Problém je s tím startem. Někdy nastartuju snadno, ale někdy taky můžu motorem točit dlouho, než se to doslova "rozkucká", musím u toho prošlapávat plyn až k podlaze, aby se to chytlo. Jakmile je asi motor zahřátý, tak už je to všechno v pořádku.

Nemohu ani za nic přijít na to, čím by to mohlo být. Nechal jsem už měnit škrtící klapku, v servisu mi řekli, že ta původní klapka byla načtena dvakrát v závadách. Bohužel dnes (pár dní po opravě) mi to udělalo znovu, asi 1km od domu. V létě, za teplýho počasí, se mi to nestalo. Napadá mě, že by mohla být na vině řídící jednotka, nebo snad i lambda sonda, ale tomu moc nevěřím.

Díky za každej nápad, bo už mnou cloumá zoufalství.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny