Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trimování modelu vrtulníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by mi někdo mohl poradit jak trimovat pomocí dálkového ovládání model vrtulníčku? A fakt polopaticky, nějak jsem v tom bezradná.Ať dělám co dělám,stále se jen točí dokola a ani nevzlétne. Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
trimování je nastavení pomocnými čudlíky stav hlavních ovladačů v klidové poloze. Tedy např. rychlos…
paul 29.08.2009 22:09
paul
Asi takhle. Jestli máš vrtulník zakoupen u podomních obchodníků na chodbách Globusu nebo hyper-super… poslední
Rce 30.08.2009 00:19
Rce

trimování je nastavení pomocnými čudlíky stav hlavních ovladačů v klidové poloze. Tedy např. rychlost otáček vyrovnávací osasní vrtule tak, aby se ti vrtulník netočil kolem vlastní osy na zemi (pokud je to ovladaelné některým z hlavních ovladačů) nebo oráčky vrtule hlavní v klidu, nebo poloha kormidel letadla v klidu tak aby letělo rovně, když nechám oba ovladače v klidu..
Tyto pomocn= trimovací potenciometry bývají malaá zapuštěná kolečka vedle vlastních páčkových ovlaačů

Asi takhle. Jestli máš vrtulník zakoupen u podomních obchodníků na chodbách Globusu nebo hyper-super, pak natrimovat prostě nejde a když vzlétne a během okamžiku se nerozmlátí, je to zázrak. Jestli máš něco lepšího (třeba něco z tohohle), pak by to bylo na reklamaci. O rovnováhu a netočení kolem dokola se stará obvod Gyro (který u těch z chodeb hyper-super chybí). Zkontroluj, jestli od Gyra nevypadl konektor. Čudlíky trimu na vysílači slouží na jemné doladění, ale při praktické jízdě moc význam nemají, protože se to musíš stejně naučit vyrovnávat rukama, kvůli závanům vzduchu a podobně. Slouží spíš pro zkušené letce, když použijí cizí model, aby jim "sednul do pazoury". Též když může být ulomené táhlo od serva k vrtulce, nebo špatně naštelované - každé se dá štelovat ale to je spíš práce pro znalého modeláře. Jsi-li z Prahy, je výborný modelář obchod na toto v Satalicích, ochotně poradí a modely seštěluje.
Též záleží, jestli je model dvourotorový (má dvě hlavní vrtule pod sebou) nebo jednorotorový, který se ovládá obtížněji a nutno mít dobře seřízené gyro trimry na něm umístěnými.
Ještě mě napadá, že trvalé točení kolem dokola může být způsobeno špatným spárováním vysílače (je-li párovatelný) nebo špatným nastavením funkci vysílače jednotlivých kanálů (mikropřepínače někde pod krytkou vysílače - má-li je). Viz návod k použití.
PS: I za nepatrného vánku nejde létat. Pro první učení doporučuji tohodle "blejda", je seřízen a nastaven z výroby a dobře poslouchá a hodně vydrží. Pozor, jen v bytě (bez obav, je velikosti přerostlé vosy), není na ven, sebemenší fouknutí větru s ním práskne o zem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru