Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno kombinovaný sporák - jaké jištění?

Máme elektriku v baráku vedenou poněkud zvláštním způsobem. Kromě novější přístavby, plynového kotle a el. bojleru jsou všechny místnosti vedené na 1 jistič (10A, 500V). Tedy všechna světla i všechny zásuvky. Ze spotřebičů tam zapojujeme varnou konvici (2000W), mikrovlnku (900W), vysavač (1700W), lednička (asi 500W), mražák (asi 500W), pračka (asi 800W),žárovky jsou úsporný, takže asi nehrají velkou roli.

Trochu mě překvapuje, že si neuvědomuju,že by to vyhazovalo jistič. Elektrice sice téměř vůbec nerozumím, ale ze střední školy mi jaksi utkvěl v hlavě vzorec P=U*I, podle kterého by snad měl jistič vyskakovat při 5000W (500V*10A). Varná konvice a vysavač se ale používá spíše zřídka, tak je snad možné, že se to do toho limitu vejde...

Chtěl bych se zeptat, jestli by se situace nějak radikálně změnila při nákupu kombinovaného sporáku (s el. troubou), který má snad nějakých 2000W. Tedy jestli by bylo možné jej používat, pokud bychom při tom nezapínali některé jiné spotřebiče. Elektriku bychom chtěli někdy výhledově předělat, takže by se jednalo spíše o dočasné řešení. Moc děkuji za Vaše doporučení!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny