Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AKUVRTACKA - zdroj

Odesel mi po letech zdroj akuvrtacky a je ni lito ji hodit do kontejneru, tak uvazuju o nahrade trafem a umernovacem. Takze hledam dostatecne vykonne trafo. Meril jste uz nekdo jaky proud (priblizne) do takové akuvrtacky tece? Vic jak 10A?

Předmět Autor Datum
Dobrý den,trafo k akuvrtačce používám již několik let,vrtačka pochází z OBI,tenkráte ještě v papírov…
Lubomír 13.08.2009 08:54
Lubomír
pokavad by slo o zdroj jako nahradu akumulatoru, tak je to okolo tech 10A, ba i vic pri "kousnuti" v…
bahno 13.08.2009 11:31
bahno
No je 18V, takze to bude chtít asi 24V trafo min. tedy 250W, grecak, predradnej odpor (asi reostat n…
FalesnySobik 15.08.2009 12:18
FalesnySobik
Škoda,že je vrtačka 18v,jinak by to utáhl zdroj z vyhozeného PC,těmi zdroji poháním ledacos:-) poslední
Lubomír 15.08.2009 15:47
Lubomír

Dobrý den,trafo k akuvrtačce používám již několik let,vrtačka pochází z OBI,tenkráte ještě v papírové krabici,pouze jeden akumulátor,který po několika letech odešel,koupě nového -dnes tři nové laciné vrtačky.Vrtačka je 12 voltová,použil jsem 24 voltové trafo ze starého rozvaděče,sloužil na napájení přenosné lampy,jedna dioda KY711 a běhá to.Napájím to obyčejnou dvoulinkou 1,5 asi osm metrů.Trafo má 4,2 A.Ale toto nemůže být jednoznačné,vrtačky se budou v odběru různit,takže doporučuji nejdříve změřit odběr a potom hledat trafo.Někdo možná řekne,že je to nesmysl,ale na větší šroubovací akce je to perfekt,vlastním i vrtačky s momentem na 230,ale oproti této jsou těžké,takže toto řešení doporučuji:-)

pokavad by slo o zdroj jako nahradu akumulatoru, tak je to okolo tech 10A, ba i vic pri "kousnuti" vrtaku(asi 1A pri behu na prazdno, se zatizenim to roste nahoru). Pokavad jde o zdroj na dobijeni akumulatoru, tak to je do pul ampery. BTW ty nabijecky u levnejch kousku je fakt horor, cely je jenom zdroj a vykonovej odpor, takze bacha na prebijeni. Jestli je 12V, mozna bych si tam dal autokonektor a v kapse pripadne nosil aku z UPSky.

EDIT: nevim jestli me tenhle link tu projde ale tady je jeden muj starsi clanecek[WARNING: jen pro dospele]: suk.html Tohle jde zivit 12v/2A zdrojikem a beha to i pri zatizeni dobre :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru