Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bitagit S proti radonu?

Dobry den, koupil jsem nedostaveny dum, a dle stav. deniku byl na zakladovy beton polozen Bitagit S. Jenze nevim, zda to je taky proti radonu, nebo ne. Denik vice nerika, a bylo to v roce 1995, dozor si sotva vzpomene... Znate to nekdo? Poradte prosim. Diky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nějaký objektivní důvod, proč se chránit proti radonu? Proběhlo měření? Bydlíte v Rožínce? Možná se…
Moas 23.07.2009 07:41
Moas
Bydlel jsem u Rožínky,asi km od šachty,všude radioaktivní voda a životní průměr obyvatel byl 85let.V…
sob 23.07.2009 09:44
sob
Nu není radioaktivita jako radioaktivita.Především specielně u radonu jde o izotop,který při svém ro…
Jabraka 23.07.2009 10:45
Jabraka
Máte v projektu výpočet tloušťky protiradonové izolace na konkretní radonové riziko? Z výpočtu bude… poslední
xman 04.08.2009 20:03
xman

Bydlel jsem u Rožínky,asi km od šachty,všude radioaktivní voda a životní průměr obyvatel byl 85let.V jediném domě nebyla izolace proti radonu.Opravdu je to Amerikanizace.A rostou tam nejkrásnější hřiby z vysočiny.RádyjoaktyvŇý.

Nu není radioaktivita jako radioaktivita.Především specielně u radonu jde o izotop,který při svém rozpadu vyzařuje především částice alfa a beta.Ty,jak známo z fyziky,nepronikají vzduchem více jak několik decimetrů a zastaví je na příklad list papíru.Poločas rozpadu atomu radonu je 3,8 dne.Takže tolik k záření z radonu.Na našem území mimo jiné je obsah radonu velice nízký,kromě několika specifických míst(Jáchymov,Příbram)Nejvíce škodlivé jsou produkty po rozpadu radonu,izotopy polonia,olova a další.Tvoří aerosoly a s nimi se prach dostává do vzduchu.
Jednou z vlastností radonu je jeho výtečná rozpustnost ve vodě.V 1l vody se rozpustí za vhodných podmínek i 1/2l radonu.
Zajímalo by mne také,pokud někdo zkoumal výskyt rakoviny plic,zda také vzali v úvahu to,zda pacient kouřil a kolik.Jestli by se nemělo do zákazu kouření investovat tolik,jako do izolace radonu.
JABRAKA

Máte v projektu výpočet tloušťky protiradonové izolace na konkretní radonové riziko? Z výpočtu bude stanovena minimální potřebná tl konkretní hydroizolace. Uvidíte, že i při středním riziku máte izolaci proti radonu značně předimenzovanou. Vyjde vám potřebná tl třeba 0,05 mm a přitom máte izolaci tl 3 nebo 5 mm!!!! Byl bych uplně v klidu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru