Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odstarnění železa a manganu

Chloridy se právě dobře vyplachují po regenerací pokud je výtok na spodní straně, kdyby to bylo naopak tak výplach nikdy kvalitně neuděláte (NaCl je těší než voda).
Upravovaná voda by měla také proudit od shora dolů do výtoku kde prouděním zhutňuje vrstvu katexu a tím dochází k lepšímu změkčení, pokud by tomu bylo naopak docházelo by při změnách průtoku k víření katexu a jeho následné unášení s upravovanou vodou, už ani nemluvě o špatně provedeném změkčení (voda by si našla cestu jen v prostoru víření katexu a nevyužila by se celá plocha a objem katexové náplně).
I katexové náplně by se měli před regenerací řádně vyprat, i když jsou před nimi umístěné pískové filtry, přeci jenom vše nezachytí a jemné částice zachyti až následný průtok jemnými kuličkami katexu který se tak zanáší a proto je potřeba před regenerací načechrat, provířit proudem vody nebo ještě lépe probubláním vzduchu od spodku nahoru a zvířený kal vrchem odpustit (klasika jak u pískovych filtrů).
Do nejvyššího místa se umisťuje odvzdušňovací ventil (ruční nebo automatický) který zaručí řádné zaplavení celého oběmu vodou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny