Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přidání zákazu vjezdu nákláďákům

Zdravím, nevíte někdo jak a kde se nechá zažádat o zákaz vjezdu nákladních vozidel do ulice? V ulici jsou jen 4 baráky a škola, jenže tu je nezpevněná komunikace a neb tu jsou baráky podmáčený a denně tu projede tak 10 plně naložených kamionů (k sousedovi a zase zpět) řekl bych, že se celý svah hýbe, respektive spíš shod. Už pod cestou prasknul i hlavní vodovodní řád. Momentální cesta je jen cca 10cm kameniva a na tom asfalt. Díky

Předmět Autor Datum
Tuto záležitost musí vyřešit obecní úřad,odbor dopravy.Pokud je to malá obec,tak příslušný krajský ú…
Jabraka 15.07.2009 11:20
Jabraka
Proč tam jezdí k sousedovi? Má tam firmu? Vozí materiál? Staví? Pak to vidím černě, neboť dopravní o…
Rce 15.07.2009 11:59
Rce
má tam firmu, dokud měl autodopravu a sem tam projelo něco většího byl klid, teď je tu jeden náklaďá…
Uroboros 15.07.2009 12:34
Uroboros
Tady jedině stížnost na Živnosťák, že svým podnikáním nepřiměřeně ohrožuje a obtěžuje okolí. Ti jedi…
Rce 15.07.2009 12:47
Rce
Díky za odpověď, budu to teda řešit trochu jinak. Napsal jsi to s tima stodolama a obecníma silnicem…
Uroboros 15.07.2009 14:00
Uroboros
Tak jestli myje auta a pálí gumy, tak by si na něm mohla smlsnout nejbližší místně příslušná pobočka…
Kachlík 15.07.2009 20:25
Kachlík
ten flastr možná bude tak efektivní, že to pana podnikatele donutí zavřít živnost… Tomu bych nevěři…
rokator 15.07.2009 21:30
rokator
Na to mytí se všichni z ČIŽPu vykašlou - znam ty lidi, často s nima jedna neb se věnuju chovatelství…
Uroboros 15.07.2009 22:27
Uroboros
Dříve než kamkoli cokoli pošlete - udělejte dokumentaci (foto, video...) pálení, jeden kamion za dru…
Dale Cooper 16.07.2009 20:35
Dale Cooper
zákaz vjezdu náklaďáku to nevyřeší.
milan.cukrar 21.07.2009 21:50
milan.cukrar
No to asi nevyřeší protože ty kamiony patří mezi zásobování když tam soused má firmu a i přes zákaz…
Truckeroli 04.12.2009 22:11
Truckeroli
Mě se to nějak nelíbí. Uvádíte nezpevněná komunikace - 10cm kameniva a na tom asfalt. To je ale věc… poslední
Bengo 05.12.2009 23:44
Bengo

má tam firmu, dokud měl autodopravu a sem tam projelo něco většího byl klid, teď je tu jeden náklaďák za druhym, fakt že denně minimálně 10 kamionů tam i zpět, cesta vede kolem celého našeho pozemku na hliněném náspu cca 1,5m vysoký, který se za poslední rok o dobrých 15-20 čísel rozvalil... 1/2 cesty je obcecní (odbočka z hlavní silnice), zbytek je jeho vlastnictví. Náklaďáky (avia, tatra atd...) ať mu tam klidně jezdí, ale plně naložený kamiony uprostřed obce by dle mého neměly co dělat. Dá se proti tomu něco?

Tady jedině stížnost na Živnosťák, že svým podnikáním nepřiměřeně ohrožuje a obtěžuje okolí. Ti jediní můžou nařídit aby změnil místo nebo způsob podnikání nebo zpevnění silnice. Je to běh na dlouhou trať, chce to pevné nervy. Držím palce. Zákaz vjezdu by to nevyřešil. Bohužel, dneska jezdí kamiony do nejrůznějších zastrčených děr, kde ve starých stodolách jsou sklady a podobně. Ničí obecní silnice, které na to nejsou stavěné a komplikují dopravu na úzkých a velkými zatáčkami opatřených silnicích. Obce jsou z toho zoufalé, ale prakticky nemůžou nic dělat.

Díky za odpověď, budu to teda řešit trochu jinak. Napsal jsi to s tima stodolama a obecníma silnicema naprosto přesně, tady to byl původní kravín. K tomu všemu tu ty kamiony i opravuje a myje, čas od času pálí pneumatiky... provoz z původních 8 hod už je tu snad 20 hod denně a mluvit s nim je naprosto marný.

Tak jestli myje auta a pálí gumy, tak by si na něm mohla smlsnout nejbližší místně příslušná pobočka ČIŽP (Česká inspekce životního prostředí). Optimální by bylo se domluvit, aby přijeli na zavolání, až zase bude pálit, a pokud budou ochotní (a to budou, neb z toho pro ně kouká šance na tučnou pokutu), tak ten flastr možná bude tak efektivní, že to pana podnikatele donutí zavřít živnost…]:)

Na to mytí se všichni z ČIŽPu vykašlou - znam ty lidi, často s nima jedna neb se věnuju chovatelství. A na pálení sem bohužel nikdo o víkendu o půlnoci nepojede, navíc než by sem někdo dojel tak je po všem, ale tohle není problém dokázat, je to vše nafocený a potvrdí to všichni sousedi. Mě nejde o to ho likvidovat, spíš jen omezit ty kamiony. Ale při těch sviňárnách co poslední dobou dělá to asi brzo půjde likvidační cestou...

Mě se to nějak nelíbí.

Uvádíte nezpevněná komunikace - 10cm kameniva a na tom asfalt. To je ale věc správce komunikace a příslušného odboru dopravy.
Máte/jsou tam podmáčené nemovitosti - bohužel jen Vaše a ostatních uživatelů záležitost která nesouvisí s nějakou dopravou.
Docela by mě zajímalo čím se živíte. Připadá mi to jako mě chcípla koza ať chcípne i u sousedů.
Udávat někoho, psát na něj ztížnosti, zakazovat, to je velmi jednoduché ale domluvit se, hledat společná řešení, spojit svoje síly je velmi těžké (a bohužel někdy i neřešitelné) ale i drobné úspěchy jsou také ÚSPĚCHY. Já bych zkusil tuhle cestu a přeji Vám nesmírnou trpělivost a uvážlivost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru