Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytáhnutí zalomeného šroubu z pračky

Ave,
Přítelkyni se rozsypala pračka, po rozebrání bylo zjištěno, že se utrhla hlavička šroubu držícího "volant" bubnu a volant následně se klechtáním uvolnil a spadnul.

Teď řeším demontáž zbytku šroubu z osy bubnu, abych mohl dát nový.

Jedná se o M5, z osy bubnu ho zůstalo trčet asi 4 mm. Pilkou na železo jsem do něj vyříznul šlic a šroubovákem se jej snažil vytočit, ale ani za prase. Není to nijak rezavé, je to jen prasácky zatažené (kolega Prasak by možná znal radu?).

Pokoušel jsem se i o další fligny typu "já šroubuju a přítelkyně pomáhá sikovkama s točením šroubováku", ale vzhledem k ženské síle na úrovni astmatického vrabce to nebyl úspěšný pokus.

Co teď? Má cenu se snažit použít nějaký uvolňovač šroubů ve spreji, např. show_prod.php ? Nebo od toho nemůžu moc čekat? (není to zarezlé, je to jen zatažené)

Již mírně zoufalý zvažuju vyvrtání dirky doprostřed toho šroubu a použití vytahováku zalomených šroubů:
[img=http://www.profikraft.cz/produkty/kraftwerk/3059-1.jpg]3059-1.jpg[/img]
Akorát že se děsím toho, jestli tam zalomím vrták nebo ten vytahovák, tak už s tím nepůjde udělat vůbec nic a žádný servisák praček to nevezme, protože si s tím nebude vědět rady - odvrtat to už nepude, když tam bude zalomený tvrdokov. Bude chtít vyměnit celý buben a to bude pálka.

Co byste dělali na mém místě?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ťukanim maleho sekačika v protismere hod.ruč.alebo dobre zabruseneho jamkara tak isto,stačí len povo… poslední
maen 24.07.2009 18:55
maen

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru