Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kdy a čím malovat na novou omítku???

Dobrý den,
v novostavbě máme asi tak měsíc zhotovené fajnové omítky a týden udělané betonové podlahy. Chci se zeptat kdy nejdřív můžeme vymalovat stěny? Zedník nám řekl, že nejlépe až tak za dva měsíce, jinak by nám to tu barvu sežralo. My se však potřebujeme co nejdříve nastěhovat a do nevymalovaných místností se mně moc nechce:-)
A jaký postup zvolit při malování? Četla jsem si, že první nátěr musí být penetrační. Takže napřed penetrační nátěr, potom vrstvu bílé a potom klidně už vrstvu barevné? A jaký časový interval mezi těmito nátěry musí být?
Dříve, když jsem malovala místnost ve starém baráku používala jsem barvu Malíř, je vhodná i na nové omítky?

Předem moc díky za rady.

Monika B.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud jsou štuky vápenné,je vyzrání otázkou měsíců.Není to záležitost ani tak vyschnutí zdi,jak se t… poslední
Jabraka 13.07.2009 07:51
Jabraka

Pokud jsou štuky vápenné,je vyzrání otázkou měsíců.Není to záležitost ani tak vyschnutí zdi,jak se traduje.Vyzrání omítky je chemický proces,vázání oxidu uhličitého do vápna v omítce.Nátěrem plastickými nátěry se zabrání přístupu vzduchu a tvrdnutí se velice zpomalí.Logické by bylo,první nátěr provést vápennou suspenzí(Čerťák).Bez penetrace.Až další nátěry při příštím malování provedete čímkoliv.Navrhovaný nátěr MALÍŘ je vcelku kvalitní materiál,i když ne zcela bílý.Dosti připomíná Primalex Plus.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru