Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zděný sprchový kout

Když je špatně odvedená práce, pak se nemůžeme divit, že jsou trvalé problémy. Zajímalo by mne s kolika levnějšími vaničkami máte zkušenost když píšete že nestojí za nic? Takhle se to opravdu nedá bagatelizovat. Problém není ve vaničkách, ale skutečně v jejich osazení.
Fólie není fólie jako taková, ale je to tekutá hydroizolace. Nanáší se válečkem, stěrkou, špachtlí na podklad, beton, či omítku a přímo na ni se obkládá dláždí. Nezapomeňte na přebandážování koutů a kritických detailů, např. napojení na podlahovou vpusť vyztužovacím páskem. Ten by vám měl prodejce nabídnout současně s izolací. Koupit lze v prodejnách stavebnin, obkladů a dlažeb, v Obi, Bauhausu, Baumaxu atd..
Na závěr si s přáním štastného pořízení se zděným koutem neodpustím poznámku že já bych do něj v paneláku nešel ani za zlatý prase. Ale proti gustu žádný dišputát..

... a ještě odkaz jak správně osadit vaničku. třeba vás to přeci jen přesvědčí :

Podobné téma sprchová vanička zde již kdysi proběhlo pak ještě myslím několikrát. Dovolím si citovat sám sebe, protože bych nic z toho co bylo napsáno neměnil :

Návod musím pochválit (doplním odkaz: Osazení vany a sprchové vaničky). Je precizní, autor si dal opravdu záležet, přesto si neodpustím několik postřehů.

- vana se osazuje vždycky po obložení koupelny, přičemž obklad kolem vany vynecháme a doobložíme až po osazení vany. To je první zásada.
- na zadní stranu vany nikdy nepoužíváme dodávané montážní přípravky, ani CD profily. Každou vanu zásadně podezdíváme ze všech čtyř stran. Vanu pak osadíme na podezdívku do lože z lepidla po celém obvodu podezdívky. Lože z lepidla je i pod celým dnem a vanu do něj lehce domáčkneme.
- montážní PUR na osazení vany po špatných zkušenostech už nikdy nepoužíváme. Vana musí být osazena do pevného kopyta vytvořeného podezdívkou a lepidlem. Další zásada. Proč a jak jsme k tomu dospěli. Dříve jsme vany také podpěňovali. Protože se vana při podpěnění musí napouštět vodou, či jinak zatěžovat aby se nezvedla, čímž je nepostřehnutelně deformována, pak po odstranění zátěže vzniká v klidovém stavu jakési pnutí způsobené pěnou. Když se potom vana znovu napustí a ještě do ní hopne stotřicetikilovej strejc, pěna je sice tuhá, ale nevydrží vše. Vana po čase začne dost nepřijemně vrzat.
- než vytvoříme lože pode dnem, položíme na podlahu folii. Občas se vana z nejrůznějších důvodů mění a její demontáž je pak jednodušší, protože se nemusí trhat i s půlkou podlahy.
- pak se dokončí obklad. Spáru mezi obkladem a vanou nikdy nesilikonujeme, ale používáme dvoudílný nacvakávací vanový profil do obkladu. Spodní díl se dává do lepidla při obkladu, horní krycí díl lehce podsilikonujeme a zamačkneme do spodního.
- vanová dvířka nepoužíváme ani plastová, ani nerezová. Při podezdívání vyměříme otvor pro vanová dvířka podle použitého obkladu a samotná dvířka pak tvoří obkladačka uchycená na magnetky. Po obvodu zaspárujeme akrylátovým tmelem v barvě spárovací hmoty. Pokud je požadavek na větší dvířka než na jednu obkladačku, položíme si vedle sebe dve, upravíme mezeru přesně podle spar obkladu a silikonem příčně podlepíme třetí obkladačkou. Po vytvrzení osadíme na otvor a zaspárujeme.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny