Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zateplení stropu

Dobrý den.Potřebuji poradit ohledně zateplení.Mám koupelnu a strop tvoří železobetonové PZ desky a nad stropem je nezateplená šikmina střechy.Původně byl strop shora odizolován hydroizolací(stará asfaltová lepenka)s proloženou vrstvou suť/igelit.To vše jsem vyházel a uvažuji to nahradit kamennou vatou Airrock LD 10cm a zaklopit prkny.Nevím,zda je to dostačující a zda musí být položena i parozábrana,jelikož jsem starou izolaci odstranil,protože jsem se někde dočetl,že tam být nemusí,protože se jedná o větraný prostor.nebude to mít vliv na podélné trámy a nebude se tam v zimě srážet vlhkost?Jestli někdo máte lepší návrh na zateplení,budu za něj vděčný.

Předmět Autor Datum
10 cm je žalostně málo, lze mluvit o nedokonalém zateplení. Takže bych doporučil více jak 20 cm s oh…
milan.cukrar 19.06.2009 14:44
milan.cukrar
Děkuji za odpověď a budu čekat na další.Další izolace nebude nutná,protože prostor nad koupelnou je…
Blackmoon 19.06.2009 19:22
Blackmoon
Vím co je starý barák, ten můj je z roku 1896. Pokud by jste ještě něco potřeboval, klidně se ptejte…
milan.cukrar 21.06.2009 20:19
milan.cukrar
Dobrý den, můj dům je z roku 1920 a chhtěl bych zateplit strop, mám nabídku od firmy izolace polná,…
zateplení stropu 01.03.2011 23:14
zateplení stropu
Pane Štulpo, jsou lepší materiály, ale je to vždy o ceně. Na Vaši otázku nelze přesně odpovědět, pro…
milan.cukrar 02.03.2011 19:52
milan.cukrar
Nějak jsem zapomněl na tuto debatu, takže už jsem to vyřešil. Vše jsem vyházel a šlo o zdravý a jedn…
Blackmoon 24.01.2011 11:45
Blackmoon
Dobrý den. Mám podobný problém se zateplením stropu a šikmin. Máme k zateplení jen 18 - 21 cm bez mo…
frk 04.03.2011 17:44
frk
frku, každá izolace bude vlhnout, to je fyzika. vyberte foukanou izolaci s nejnižší lambdou!! poslední
milan.cukrar 04.03.2011 21:01
milan.cukrar

10 cm je žalostně málo, lze mluvit o nedokonalém zateplení. Takže bych doporučil více jak 20 cm s ohledem na další izolaci v domě (okna, stěny, věk,atd). Parotěska by byla vhodná pod PZ desky. Jak budete dělat strop? Zaklop bude z prkem položený na vatu? To nebude pochozí? Proč tedy prkna. Nechcete ale chodit po těch prknách?
Lepší návrh zatím nemůžu sdělit páč nevím o jaký prostor se jedná, jak pochozí to má být.
Ale je spoustu jiných řešení.
603902651

Děkuji za odpověď a budu čekat na další.Další izolace nebude nutná,protože prostor nad koupelnou je značně stísněný a musí se tam lézt po bobku nebo po všech 4,protože se tam zrovna kloní střecha a pochozí to nebude.Myslel jsem,že záklop by sloužil jako izolace před prachem,zimou z venku a abych nešlapal do vaty.Byl by z prken položený na vatu.Parozábranu ze spoda asi nedám,nevím jak bych ji tam přidělal a co by přišlo po ní(jestli jde natírat a pod.)Prostor nad koupelnou je oddělen zdí od půdního prostoru asi tak metr vysoký a klesá k nule vůči klesání střechy.V koupelně se mi tvořila plíseň na stropě a nepomohl ani větráček a časté větrání.Strop bourat nechci z důvodu finanční tísně.S tou parozábranou si nejsem jist.Měl jsem za to,že vlhkost se vsakuje do zdí a následně někam vypařuje a hlavně směrem vzhůru.Když ucpu strop,zůstane jí o to více ve zdech a vzhledem,že je to starý barák,není ještě ani zateplený,takže bych se obával,že my začnou růst houby na stěnách,protože stěna,kde se nachází vana je udělána z bílých tvárnic.Staré baráky nejsou žádná sláva,hlavně když chybí finance.

Dobrý den,
můj dům je z roku 1920 a chhtěl bych zateplit strop, mám nabídku od firmy izolace polná, maximální možná izolace stropu je 19cm, nabízí mi magmarelax, myslíte, že extistuje lepší materiál než je tento,
děkuji za odpověď,
s pozdravem
P. Štulpa,

Dobrý den. Mám podobný problém se zateplením stropu a šikmin. Máme k zateplení jen 18 - 21 cm bez možnosti otevření ani shora ani zdola, takže zbývá jen foukání. Uvažovali jsme o papírové izolaci climatizer plus, ale máme obavy aby to nevlhlo. Velmi vás prosím poraďte nám co je nejlepší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru