Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce betonové podlahy

Tak jsem se právě vrátil ze stavby, protože nám pěkně protekla a co nevidim... :-( Když řeknu že si sypu popel na hlavu, pak to stejnak neomluvim.

Ale k věci a popořádku..
1) Jsou to ty stejné žluté trubky jako kolem baráku. Aby mělo odvětrání komínovým efektem účinnost, musí být trubky průměru 100mm. Osmdesátky jsou málo. Vyvedení vzhůru plastovou odpadní rourou máte také správně. Je to běžná praxe, ale je nutné je vytáhnout až nad střešní plášt, aby něšla vlhkost, i když jí moc nebude do půdního prostoru. Zasekání odvětracího komína do zdiva, předpokládám obvodového se mi vůbec nelíbí. Zdivo se tak oslabí, bude prostydat a na vnějším povrchu komínového odtahu by pak mohla kondenzovat voda. To není dobře, leda by se trubka ve zdivu důkladě oizolovala. Takto se bude muset oizolovat i volně vedená roura v půdním prostoru, aby se vodní páry z půdy nesrážely na rouře a nestékaly po ní, což mohlo mít za následek mokrý flek kolem roury na stropě o patro níž.
2) Štěrku určitě 20cm.
3) Na podkladní beton postačí prostý beton (bez výztuže KARI sítí) B15
4) Hydroizolace nějakým Hydrobitem, či Foalbitem v případě výskytu radonu. Podvlečení pod příčku oddělující místnosti schvaluju, ale vytažení 30cm bych nedoporučil. Čím více vytáhneme izolaci, tím víše nám vyjede případná vlhkost, která se musí někudy dostat ze zdiva ve. viz odstrašující příklad kabřincem obložených soklů kde pak vlhkost vystoupala do úrovně překladů patra.
5) Tepelná izolace EPS, ale z mého pohledu vyhoví v jedné vrstvě 80 - 100mm, bude-li dokonale položen, vyrovnán a případné mezery, či skuliny budou vytěsněny.
6) Obyčejnou černou lepenku - obecně profláknutý térák, to je v pořádku
7) Beton B20 s armaturou z KARI sítí 5/100/100mm na distančních podložkách 20mm. KARI sítě je nutné presadit o jedno pole. Do betonu vložit ocelové kotvy polštářů.
8) Dřevěná podlaha z podlahových prken na kotvených polštích. Mezi polštáře bych navrhl zásyp Liaporem. Lacinější proti vatě a vyhoví též.

Jestli bude mít tErmit náladu, namaluje dopoledne dva detaily a přiloží je sem. Ale moc šancí tomu nedám, protože teď už vlastně zítra maturuje..

EDIT: aktualizace 19.2.2011

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny