Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cirkulace vzduchu ve foliovníku

Dobrý den, chci se zeptat, jestli existují foliovníkové ventilátory, třeba i vlhkotěsné aby nedošlo ke zkratu. Anebo je možné dát do foliovníku i běžný pokojový ventilátor o průměru 30cm? Jedná se o jednoduchou ventilaci části foliovníku na 2 metrech čtverečních, foliovník je jinak 6m dlouhý a 4m široký. Popř. jak zabránit navlhnutí ventilátoru, ve foliovníku to půjde asi těžko :-)
Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je tam mokro, jedině na max 24 voltů, autovětrák s transformátorem někde mimo, vést do foliovníku je…
Rce 19.05.2009 22:34
Rce
Ano, napadla mě taky možnost napojit např. paralelně 6 ventilátorků do počítače a jako zdroj použít…
Pete21 20.05.2009 14:41
Pete21
Pěstoval jsem léta ve foliáku také. Když to otevřeš na obou koncích, je přirozený průvan dostatečný…
Rce 20.05.2009 23:14
Rce
OK, děkuju za odpovědi, ty ventilátory sou opravdu krajní možnost, budu spolehat, že tam bude přiroz…
Pete21 21.05.2009 17:45
Pete21
Tak. Nejlíp uděláš, když budeš mít větrání na jedné straně u země (tam se bude nasávat) a na druhém… poslední
Rce 21.05.2009 23:18
Rce

Je tam mokro, jedině na max 24 voltů, autovětrák s transformátorem někde mimo, vést do foliovníku jen 12/24 voltů. Proč větrník? Ve foliovníku by měla nastat správná cirkulace sama. Takovémuto foliovníku stačí odhrnout kraj.

Ano, napadla mě taky možnost napojit např. paralelně 6 ventilátorků do počítače a jako zdroj použít trafo, jde o to foukat na rostlinky o 2m čtverečních. Bydlím na jihu moravy kde sou dost velké letní teploty a sucho, tak se obávám aby ve foliaíku nebylo třeba 60stupnu. Foliák má odhrnovací dveře a vzadu okýnko, vím že by tam měla být přirozená cirkulace, ty ventilátory je krajní možnost kdyby se třeba vlhkost nestačila větrat ven a zelenina nechytla plíseň. Proto se ptám dopředu až přijdou opravdová vedra abych byl připraven :-D

Pěstoval jsem léta ve foliáku také. Když to otevřeš na obou koncích, je přirozený průvan dostatečný i když není venku vítr. Vlhkost zdravým rostlinkám nevadí, ba listovým zeleninám prospívá. S větráky opatrně, rostlinky (beze srandy) mohou opravdu "nastydnout" a zhynout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru