Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sporák - musíme předělat nějak elektriku

Mamé kobinovany sporak, a ted si chceme koupit desku a troubu zvlašt. Musíme předělat nějak elektriku. Ted mame vlastně jeden přívod, protože deske je spojena s troubou. Ael ted si chceme koupit varnou deskou s ovladaním nahoře a trouba bude taky zvlašt. To znamená že sepotřebují dva přívody. Musí se natahnout nový zdroj nebo se to dá nějak jenom propoji na ten jeden
Změna předmětu, původně: Sporák (Kurt)

Předmět Autor Datum
Ne nemusíte tahat nové vedení. Máte kabel od sporákové kombinace (vypínač) ke sporáku a tam zapojeno…
milan.cukrar 13.05.2009 17:31
milan.cukrar
Oba spotřebiče budou mít samostatné přívody.Jak píše Milan,asi nejlepší připojení jsou dvě zásuvky.B…
Jabraka 13.05.2009 17:42
Jabraka
Nepíšete spotřebu ale vcelku by to mělo jít jak popisujete...jen doporučuji varnou desku nechat přip…
lednka 14.05.2009 16:43
lednka
když měli dotěď sporák, tak spotřebu to utáhne. Souhlasím s Vámi, že se musí postupovat podle návod…
milan.cukrar 14.05.2009 18:00
milan.cukrar
Měli kombinovaný sporák - pokud se nepletu, tak to je obvykle elektrická trouba a plynová varná desk…
Prasak 14.05.2009 23:55
Prasak
Kombinovaný sporák většinou znamená,že trouba je na 230v a plotny na plyn. Na vánoce se tomu jednofá…
eldj 15.05.2009 12:59
eldj
A tojsem zapoměl,že na dvaapůlku hliník nebo i Cu, nad 40ampér je rachot.
eldj 15.05.2009 13:01
eldj
Jestli je to připojeno třífázově tak to tak jednoduché nebude. Pozná se to podle jističe - pokud tam…
MM_tank 15.05.2009 15:43
MM_tank
MM, prosím poučte mě, když je to třífázově, tak proč by to nešlo? poslední
milan.cukrar 18.05.2009 20:13
milan.cukrar
Mamé kobinovany sporak, a ted si chceme koupit desku a troubu zvlašt. Musíme předělat nějak elektri…
StanB_ 16.05.2009 23:07
StanB_

Ne nemusíte tahat nové vedení. Máte kabel od sporákové kombinace (vypínač) ke sporáku a tam zapojeno. Nová deska a trouba bude mít zřejmě vidlici. (záleží co si koupíte) Buď si necháte udělat dvě zásuvky, nebo odsřihnete vidličky a zapojíte do sporákového vypínače.

Domnívám se, že pokud se takto ptáte, moc elektrice nerozumíte a měl(a) by jste požádat o pomoc šikovného kámoše souseda....

Oba spotřebiče budou mít samostatné přívody.Jak píše Milan,asi nejlepší připojení jsou dvě zásuvky.Bude to i při manipulaci s linkou a spotřebiči lepší.Pro přívod proudu je dnes předpis zapojení s proudovým chráničem,takže byste měli přizvat i elektrikáře a předělat i jističe,a správně je dimenzovat.
JABRAKA

Nepíšete spotřebu ale vcelku by to mělo jít jak popisujete...jen doporučuji varnou desku nechat připojit elektrikářem...už pár lidí mne volalo že jim tu desku odpálil nezkušený elektrikář...jde o zapojení desky..
ale když budete postupovat podle plánku v návodu, mělo by to sednout...hlavně nic nerozdělávat, bývají třeba dva fousy spojeny dohromdy..!!!!

Měli kombinovaný sporák - pokud se nepletu, tak to je obvykle elektrická trouba a plynová varná deska.
Když jsem kupoval svůj byt, tak v původním projektu bylo počítáno se sklokeramickou deskou, takže mám v kuchyni (kromě plynu) k té plánované desce vyveden vývod 380V. Jestli to jede i jen na 230V, tak to rozhodně potřebuje samostatný jistič - když pojedou všechny plotýnky, tak spotřeba je obrovská.

Kombinovaný sporák většinou znamená,že trouba je na 230v a plotny na plyn.
Na vánoce se tomu jednofázovýmu jističi budou koulet panenky nebo bude pořád venku,když se bude pýct v troubě a pojedou 3-4 plotýnky.
Výrobce sklokeramické desky požaduje jednofázové jištění většinou až 32A!!!!! a trouba kolem 13A.
No tak nevim.....Vycházím z toho,že je tam 230v přívod a nic jiného.

Mamé kobinovany sporak, a ted si chceme koupit desku a troubu zvlašt. Musíme předělat nějak elektriku. Ted mame vlastně jeden přívod, protože deske je spojena s troubou. Ael ted si chceme koupit varnou deskou s ovladaním nahoře a trouba bude taky zvlašt. To znamená že sepotřebují dva přívody. Musí se natahnout nový zdroj nebo se to dá nějak jenom propoji na ten jeden

Kombinovaný sporák je odjakživa myšlen jako kombinace rúzných topných medií. např. el+plyn, el+ uhlí, plyn+uhlí. Pokud je to takhle , tak je přívod pouze 220V a pro náhradu varná deska + el. trouba byste museli rozvody předělat.
Já předpokládám, že PLNĚ elektický sporák chcete nahradit "separé" troubou a varnou deskou. Potom namáte žádný problém a stačí od "sporákové kombinace" ( třífázový vypínač na zdí) natáhnout přívod 3x220 ke každé jednotce. Pokud sporákovou kombinaci instalovanou nemáte (není předepsaná a já nesouhlasím), tak musíte oba spotřebiče připojit paralelně. To už si ale opravdu zavolejte odborníka

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru