Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spojeni betonu

Dobry den, kdyz jsme delali podlahy, tak jsme si dali vic izolace a proto jsem musel lehce 2-5 cm pribetonovat schody. Bohuzel to vypada, ze u par schodu se ten puvodni a ten pribetonovany beton poradne dokonale nespojili, takze kdyz po tom slapu, tak to vypada, ze se to jako lehce pohupuje. Da se s tim neco delat?

Na ty betonove stupne pak chceme dat PU penu a drevene stupne. Ty se asi nesroubuji, ze? Pak by se to prosroubovalo a byl by asi klid.

Jinak me napadlo to na par mistech navrtat do toho puvodniho betonu a vystriknout obe vrstvy pryskyrici. Nebo mate nekdo lepsi napad.

Dekuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Možná by to šlo,navrtat otvory,ale horizontálně,z boku.Pak do těch otvorů vstřiknout nízkoexpanzní p…
Jabraka 09.05.2009 09:00
Jabraka
Dobry den, moc dekuji za odpoved. Myslite jako vrtat sikmo skrz obe vrstvy nebo myslite jako vrtat o…
lublin 09.05.2009 09:03
lublin
mám osobně dobrou zkušenost navrtat otvory kolmo, do nich nalít řídké disperzní lepidlo (jako penetr…
ka 13.05.2009 12:38
ka
Dobrý den,je to sice nouzové řešení,betony se již nespojí.Provrtejte nespojenou vrstvu+několik centi…
Lubomír 09.05.2009 12:40
Lubomír
Tiez som raz takto nadbetonovaval schody a postupoval som tak ze beton som si urobil trosku redsi a…
poihu 10.05.2009 22:36
poihu
jak je to velké? Předělat teď nežli pak opět? Ale to chce vidět!
milan.cukrar 11.05.2009 20:07
milan.cukrar
Dobry den, jeste se zeptam, myslite, ze pokud to uz je tyden hotove a budu ted po tom dupat, ze ty b… poslední
Lublin1 14.05.2009 17:12
Lublin1

Možná by to šlo,navrtat otvory,ale horizontálně,z boku.Pak do těch otvorů vstřiknout nízkoexpanzní pěnu.V žádném případě ne normální montážní pěnu,ta by to utrhla.Po vstřiknutí schod zatížit.Při montáži obložení desky nemusíš vrtat,opět bych schodnice lepil touže nízkoexpanzní pěnou.Přišrouboval bych to jen tehdy,pokud schodiště bude hodně frekventované.
JABRAKA

mám osobně dobrou zkušenost navrtat otvory kolmo, do nich nalít řídké disperzní lepidlo (jako penetraci) např.duvilax a poskéze otvory tlakově např.velkou injekční stříkačkou,otvory vyplnit hustějším disperzním lepidlem s přidáním cementu jako pojiva.

Dobrý den,je to sice nouzové řešení,betony se již nespojí.Provrtejte nespojenou vrstvu+několik centimetrů do vrstvy původní větším vidiákem,nařežte kousky hřebínkové ocele-roxor,tak,aby po zasunutí nahoře s novým betonem byly v licu.Každý otvor vyplňte flexibilním otvorem a roxorový kolíček naklepněte.Čím více direkl a roxorů,tím větší soudržnost.Jinak při takto slabé vrstvě bych to řešil odbouráním,navrtáním otvorů,naklepnutí roxorů na sucho,ale musí to být opravdu fest,jinak na flexibilku a potom opět nový beton,drží to perfekt,mnohokráte jsem musel toto řešení využít při přestavbě vlastního domu a přilehlých budov.

Tiez som raz takto nadbetonovaval schody a postupoval som tak ze beton som si urobil trosku redsi a trosku viac cementovejsi, a aby sa lepsie rozlieval a uhladzal tak som pouzil aj jemnejsi strk aby nebol ten beton taky hruby. Prv ako som to nalial na tie schody, tak som ich najprv poriadne navlhcil (treba navlhcit, pockat kym sa voda vsiakne a este znova navlhcit, takto postupovat tak 2-3 krat), pretoze ak sa ten podklad dobre nenavlhci tak potom ked sa na to da ta tenka vrstva betonu, ten podklad z nej rychlo vycucne vodu a potom to spolu s tou dodatocnou tenkou vrstvou betonu nechyti a po zatvrdnuti sa to nespoji dobre a odlupne sa to. A ked sa tam naleje ten beton tak je dobre to este poriadne rucne uvibrovat nejakou drevenou palickou alebo cim, pretoze aj to prispeje k tomu aby sa to dobre spojilo s povodnym betonom, nestaci to len naliat a uhladit. A este aby som nezabudol, samozrejme poriadne pred tym z toho povodneho betonu povysavat vsetok prach a oskrabat pripadne zbytky malty a pobodny bordel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru