Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Už bylo mnoho polemik na téma, zda pokládat ledničku při převozu, ale pravý důvod jsem nikde neviděl…
Zerozero 07.04.2011 23:50
Zerozero
Z toho důvodu se pokládání nedoporučuje a pokud není jiná možnost, doporučuje se nechat ledničku pře… poslední
Joseph 21.11.2012 17:47
Joseph
a ked ide o novu chladnicku s mraznickou? moze sa polezato previest? nový
nikatika 21.11.2012 10:33
nikatika

Už bylo mnoho polemik na téma, zda pokládat ledničku při převozu, ale pravý důvod jsem nikde neviděl.
Zrovna tak jako u auta, kde nikdy není sání mazacího oleje těsně u dna olejové vany, tak ani u motorkompresoru ledničky. Je o něco výše, aby byl prostor pro usazeniny které i přes filtraci vznikají.
Navíc při sváření pláště mohou uvnitř vzniknout okuje, které nelze ze vzduchotěsně uzavřeného prostoru
odstranit. Při normální poloze se usadí na dně a nevadí. V případě pokládání a převážení se přeléváním olejové náplně rozvíří a při zapnutí hned po postavení se mohou nečistoty dostat do citlivých částí
kompresoru. Z toho důvodu se pokládání nedoporučuje a pokud není jiná možnost, doporučuje se nechat ledničku před zapnutím nejdříve několik hodin stát, aby se nečistoty znovu usadily na dně.

Z toho důvodu se pokládání nedoporučuje a pokud není jiná možnost, doporučuje se nechat ledničku před zapnutím nejdříve několik hodin stát, aby se nečistoty znovu usadily na dně.

Je to mýtus.

Kľukový hriadeľ kompresora chladničky je zvyčajne prevrtaný, v podstate je to rúrka, svojím spodným koncom zasahuje do oleja, do konca hriadeľa, do otvoru, je zalisovaná lamela, funguje ako primitívne olejové čerpadlo, tlačí olej cez otvory v hriadeli a ojnici, k ložiskám, piestnemu čapu.
Vírenia je tam viac ako dosť, nečistoty by boli spoľahlivo nasaté, došlo by k zadreniu. Nečistoty tam jednoducho nesmú byť.

Je ale pravda: pokládání sa dôrazne nedoporučuje. Je niekoľko dôvodov :

- kompresor je usadený na pružinách. Konce pružin sú zafixované na plastových kolíkoch. Môže dôjsť k ulomeniu kolíka a co bude dalej je jasné.

- kompresor má taktiež vo vnútri sústavu výtlačného potrubia, má formu medenej rúrky dlžky cca 30-50 cm, vytvarovanej do pomerne presného tvaru, uložené je v priestore medzi kompresorom a obalom. Kompresor v polohe na boku môže zdeformovať túto rúrku, následne je neprimerane hlučný. Nikdo by nechcel takto hlučnú chladničku.

Preprava na boku je proste riziko. U noveho výrobku, za istých okolností, vzniknutú vadu nie je možné reklamovať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru