Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dřevo na okna

Budu kupovat dvě dřevěná okna. Mám nějaký nabídkový list, ve kterém píšou, že okna budou z nastavovaného smrku. Ten ve mně podle názvu nebudí moc velkou důvěru – je to běžný materiál? Má po technické stránce rozumné vlastnosti? (Nebude třeba moc měkký? Nezůstane v něm rýha po každé větší masařce?)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Smrk se na okna používá běžně. Co jsem jeden čas brigádničil ve fabrice na okna, tak tak používali s… nový
Prasak 27.04.2009 11:01
Prasak
Zdravím, nastavovaný, neboli CINKOVANÝ profil, je to nejběžnější a také nejlevnější, co se dá u EURO… nový
Schizo 27.04.2009 12:31
Schizo
Samozřejmě reklamovali a vyměnili ještě v záruce. Jindra poslední
jindra2 27.04.2009 15:10
jindra2

Zdravím,
nastavovaný, neboli CINKOVANÝ profil, je to nejběžnější a také nejlevnější, co se dá u EUROOKEN sehnat. Je to logické, hranol dřeva ( smrku, nebo borovice )nemusí být po celé délce bez kazu, suku, smůly ...atd.. Proto stačí kus ( 20, 30 50 cm dle firmy)který se potom nastaví dalším bezvadným kusem. Je problém u světlých barev, že CINK je vidět, u tmavých odstínů, je CINK takřka, či zcela neznatelný.

To co je na obrázcích je odstrašující případ, tohle snad dělali na koleni doma. Nevím proč to nereklamovali, záruka bývá 5 leta to dokonce i na barevnou stálost.

Z borovice je hranol kvalitnější, ale špatně se z ní dělá, hlavně pro její smolnatost. Poté bývá problém v namoření na stejný odstín a zákazníci remcají, ikdyž to na funkci nemá vliv.
Další profil je FIXNÍ hranol a poté MERANTI. V kuse , bez napojení a také dražší o 6 - 10 % .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru