Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak co nejlépe a nejbezpečněji zbourat klenbový strop

Vycházím z úvahy, jak to co nejpohodlněji vklidu svépomocí sundat.
On psal, cituji "Jedna traverza je v půlce podpěrné zdi buď prasklá nebo nastavená, nezkoumal jsem to podrobně, aby mi to nespadlo na hlavu."
Silný pud sebezáchovy mi říká, když už to má padat, tak ať to padá z co nejmenší výšky a ať to něco podrží a zbrzdí a hlavně ať to s sebou nikoho nevezme. Je asi vcelku jedno, jestli je traverza navařená či jaká. Po těch letech ... a jak tu psali kolegové výše, "železo hnije".
Myšlenka s lešenářskýma trubkama je dobrá, u dřeva se ohřeje víckrát a při pohledu na obrázek se děsím tý masy na výšku stropu a v půdorysu to má přes 16 m2. Pokud doplní rozměry a prosonduje zásyp, třeba tu nějaký matematik vyplivne kolik tun bude padat ... a pán si pak dá na čas, a bude se o to víc snažit hrát při hledání řešení na jistotu.
Třeba to tak drastický nebude a půjde to jak psal sHpy00n. Pokud bych to boural já, tak bych pod tím tu konstrukci postavil. Navrch záklop z prken a na to plechy. Asi to přeháním, ale mám se opravdu rád a prý mě budou ještě potřebovat. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny