Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno rekonstrukce podlahy

Dobrý den.Rozhodl jsem se letos udělat novou betonovou podlahu.Ta původní je v některých místech propadlá asi o 2 cm a popraskaná.Jedna se o kamennou chalupu bez izolace a podlaha je asi 45cm nad okolním terenem.Každý mě radí něco jiného...aby jsem dal ipu,nebo zase ne,aby jsem udělal drenáž....atd.Mohly by jste mě prosím poradit,jaký je nejlepší a nejednoduší postup.Děkuji moc

Předmět Autor Datum
Také zdravím, abych řekla pravdu, nejsem z oboru, takže určitě nijak moc neporadím, máme starší RD a…
RaaJii 22.03.2009 16:37
RaaJii
Asi to závisí od toho, jak je tam vlhko. Když to zavřeš jen na ploše podlahy, tak vlhkost půjde do z… poslední
čumil_old 22.03.2009 17:51
čumil_old

Také zdravím, abych řekla pravdu, nejsem z oboru, takže určitě nijak moc neporadím, máme starší RD a rekonstruujeme na podlahy se také chystáme, jsou tam betonové, popraskané, v hrozném stavu, to nemluvím o tom jak jsou "rovné". Měli jsme tady na to odborníka a původně chtěl přetáhnout vrstvičkou betonu, aby se srovnal rozdíl (máme nízko stropy) a když to viděl, tak nám řekl, že nejlepším řešením bude asi nivelačka. Víc bohužel neporadím, pže toto jsme domlouvali před zimou a ted musíme něco naškudlit, než se do toho pustíme.. :-)

Asi to závisí od toho, jak je tam vlhko. Když to zavřeš jen na ploše podlahy, tak vlhkost půjde do zdí.
Buď celý odizolovat včetně zdí, tj podříznout a to je samodomo běs u normální, natož kamenné chalupy, nebo si udělat nějak odvětranou podlahu, protože se to uzavře i jen dlažbou nebo linem.
V tom ale musí poradit odborník. Nějaký odvětraný kanálek okolo zdí nebo tak něco. Někde tady v poradně se to myslím už probíralo.
Dřív ve starých domech byly pod podlahou průduchy skrz(napříč) celý dům.
Na zimu se to ucpalo slámou a z jara odkrylo. Dřevěná podlaha vydržela věky.
Pak to inovátoři zazdili, natřeli prkna synťákem a pak dali lino a podlaha šla do háje za pět let.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru