Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodné lepidlo plast/guma

Zdravím vás,
neporadil by nějaký šikula, čím kvalitně přilepit gumu na (tvrzený) plast? Přikládám obrázky. Onen krček na kabelu je pro absenci dalšího ukotvení (nepočítám-li integrovaný obvod :( ) značně namáhán a protože se s koncovkou denně mnohokrát manipuluje a lidi mi to nedrží v místě spoje, tak se to časem vyrve. Snad kdyby se to přilepilo kvalitně ještě v ploše (jak je vyznačeno), tak by to vydrželo více. Proklínám Francouze za tenhle design! Kabel těžký jak kráva a oni tam nedají ukotvovací můstek (nebo jak se tomu nadává). Je to v každém blbém vypínači, tady nikoliv.

Předem děkuji za rady a připomínám, že uvnitř není po osazení obvodu žádné místo pro další ukotvení. Jediné, co mohu udělat je, že to kvalitně přilepím. Dávám přednost rychle schnoucím lepidlům, je-li to vůbec možné.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no a je problem tam ten ukotvovaci mostik dat? nemusi byt nutne ukotveny o ten modry diel, staci ked…
poihu 15.03.2009 22:31
poihu
Bohužel to problém je, není tam na to vůbec místo. Přikládám záběr na rozebraný opotřebovaný kousek,…
anarchist 16.03.2009 00:42
anarchist
No neviem ,podla mna by sa tam ten mostik vosiel (sice natesno, ale vosiel), ale s tym ze ten kabel…
poihu 16.03.2009 23:19
poihu
Máte pravdu, kdybych odstranil z té gumové "převlečky" tu část uvnitř (viz obr.), mohl bych místo ní…
anarchist 16.03.2009 23:35
anarchist
Není nad to si výrobek dodělat k obrazu svému ;-).
Rce 17.03.2009 00:20
Rce
No, u výrobků z francouzské garáže je to nutné.
anarchist 17.03.2009 00:39
anarchist
Poslední vydařený výrobek Made in France. [http://katalog-automobilu.cz/clanky/citroen-ds.jpg ] :-) poslední
Zarniwúp 17.03.2009 13:28
Zarniwúp

Bohužel to problém je, není tam na to vůbec místo. Přikládám záběr na rozebraný opotřebovaný kousek, made by Frantík. Donutit je změnit konstrukci není v mé kompetenci (a obávám se, že nikoho). A než se na opravu koncovek vyprdnu úplně, chtěl bych alespoň tuto várku dobře slepit. Frantíci to lepili taky, ale všude to povolilo. Raději ani nebudu rozvádět, že onen krček se umí uvolnit celý i z kabelu (a pak by jeho pevné přilepení k plastu bylo stejně na dvě věci).

No neviem ,podla mna by sa tam ten mostik vosiel (sice natesno, ale vosiel), ale s tym ze ten kabel by som skratil o tu nalisovanu rebrovitu blbost na konci, vo vnutri zaistil tym mostikom a nanovo pispajkoval kabliky. Akekolvek lepenie je podla mna len docasne oddialenie problemu. Skor ci neskor to povoli.

Máte pravdu, kdybych odstranil z té gumové "převlečky" tu část uvnitř (viz obr.), mohl bych místo ní přímo na kabel upevnit mostík, který by již vytržení nedovolil. Vnější část bych pro zachování designu ponechal, na kvalitě lepidla by pak už ani tolik nesešlo. Mostík bude širší než odstraněná část, ale jen nepatrně. A na to tam místo je. Díky moc za navedení na správnou cestu. Tohle se mi líbí! :beer:

//edit: Bude to muset být můstek plechový, který nevyžaduje příliš místa navíc a spolu se stlačením kabelu se to vejde do prostoru, který je k dispozici. Onen prostor se totiž na výšku rovná tloušťce kabelu, neboť i ta část, která přijde odstranit, má tuto výšku a dosedá na oba kryty. Ale pohraju si s tím, zdá se, že to nějak půjde. Na kablíky je místa dost, ty půjdou obloukem na své pozice z opačného směru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru