Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vhodné lepidlo plast/guma

Zdravím vás,
neporadil by nějaký šikula, čím kvalitně přilepit gumu na (tvrzený) plast? Přikládám obrázky. Onen krček na kabelu je pro absenci dalšího ukotvení (nepočítám-li integrovaný obvod :( ) značně namáhán a protože se s koncovkou denně mnohokrát manipuluje a lidi mi to nedrží v místě spoje, tak se to časem vyrve. Snad kdyby se to přilepilo kvalitně ještě v ploše (jak je vyznačeno), tak by to vydrželo více. Proklínám Francouze za tenhle design! Kabel těžký jak kráva a oni tam nedají ukotvovací můstek (nebo jak se tomu nadává). Je to v každém blbém vypínači, tady nikoliv.

Předem děkuji za rady a připomínám, že uvnitř není po osazení obvodu žádné místo pro další ukotvení. Jediné, co mohu udělat je, že to kvalitně přilepím. Dávám přednost rychle schnoucím lepidlům, je-li to vůbec možné.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mně se na tvrzený plast poměrně osvědčila tahle dvousložka: Patex Super Epox, je s tím tedy víc prác…
Zarniwúp 15.03.2009 21:26
Zarniwúp
Díky za tip, nastuduju. Teď jsem doma našel dvousložkový Lepox universál, kde je zmíněný i termoplas… nový
anarchist 16.03.2009 01:06
anarchist
no a je problem tam ten ukotvovaci mostik dat? nemusi byt nutne ukotveny o ten modry diel, staci ked…
poihu 15.03.2009 22:31
poihu
Bohužel to problém je, není tam na to vůbec místo. Přikládám záběr na rozebraný opotřebovaný kousek,… nový
anarchist 16.03.2009 00:42
anarchist
Lidi urvou a zničí všechno. Obzvlášť mám zkušenosti, že něžné ženské ruce zničí naprosto všechno. Pa… nový
Rce 16.03.2009 01:06
Rce
Tesat do kamene! :-) Zkusím ten Ceys z Horního Bachu. Životnost koncovek to stejně maximálně jen pro… nový
anarchist 16.03.2009 01:13
anarchist
No, kdybys věděl, co jsme si všechno dovolili k sálovému počítači s cenou, co si tenkrát nikdo nedok… nový
Rce 16.03.2009 02:18
Rce
Ano, účel někdy světí prostředky. Ale tohle je přístroj, kterým ošetřuješ pacienty a dáváš jim to na… nový
anarchist 16.03.2009 11:08
anarchist
Jj... To by se ale k takovému přístroji měl personál podle toho chovat. Za každý urvaný konektor by… nový
Rce 16.03.2009 11:45
Rce
No neviem ,podla mna by sa tam ten mostik vosiel (sice natesno, ale vosiel), ale s tym ze ten kabel… nový
poihu 16.03.2009 23:19
poihu
Máte pravdu, kdybych odstranil z té gumové "převlečky" tu část uvnitř (viz obr.), mohl bych místo ní… nový
anarchist 16.03.2009 23:35
anarchist
Není nad to si výrobek dodělat k obrazu svému ;-). nový
Rce 17.03.2009 00:20
Rce
No, u výrobků z francouzské garáže je to nutné. nový
anarchist 17.03.2009 00:39
anarchist
Poslední vydařený výrobek Made in France. [http://katalog-automobilu.cz/clanky/citroen-ds.jpg ] :-) poslední
Zarniwúp 17.03.2009 13:28
Zarniwúp

Bohužel to problém je, není tam na to vůbec místo. Přikládám záběr na rozebraný opotřebovaný kousek, made by Frantík. Donutit je změnit konstrukci není v mé kompetenci (a obávám se, že nikoho). A než se na opravu koncovek vyprdnu úplně, chtěl bych alespoň tuto várku dobře slepit. Frantíci to lepili taky, ale všude to povolilo. Raději ani nebudu rozvádět, že onen krček se umí uvolnit celý i z kabelu (a pak by jeho pevné přilepení k plastu bylo stejně na dvě věci).

Lidi urvou a zničí všechno. Obzvlášť mám zkušenosti, že něžné ženské ruce zničí naprosto všechno. Pamatuju, že u sálového počítače mi ohnuly centimetrovou železnou hřídel unašeče magnetopásek... Nejlíp by to bylo obalit ostnatým drátem nebo žiletkama v místě, kde na to nemají chmatat. Nebo sehnat železné a svařit.

Ale teď vážně: Věřím jen dvoum druhům lepidel. Epoxidovým dvou a více složkovým na cokoliv, ale na tvrdý plast zrovna ne. Druhé lepidlo je sekunďák na prsty, tam drží dobře. Zde bych doporučil třetí druh, Ceys - lepidlo na tvrdé plasty, 30ml tuba (relativně dost velká), cca za 8 pětek v Horním Bachu. Lepidlo je tixotropní, takže též vyplňuje a nestéká.
Jestli to užvaněj taky, tak už jen mlátit přes prsty pravítkem.

//Edit: Ještě mě napadlo, udělat tou tavnou pistolkou na tom nevzhledný rundel přes celé zvenku. Bude to sice hnus, ale mohlo by je to donutit tahat za to líp.

Tesat do kamene! :-)
Zkusím ten Ceys z Horního Bachu. Životnost koncovek to stejně maximálně jen prodlouží, ale i to se počítá. Konstrukce je bohužel od základu dementní, stejně jako ti frantíci. Ale je fakt, že někomu to vydrží dlouho, někomu jen krátce. Někteří to zkrátka nedrží v místě spoje, ale jen za tu koncovku. A vzhledem k tomu, jak je těžký ten kabel, je jasné, že to vydržet nemůže. :(
Díky moc za tip. Frantíkům a Izraelcům mám někdy chuť uříznout ... tupým předmětem.

/edit: ad edit: To si nemůžu dovolit. Je to k přístroji za cenu s šesti nulama... :-/

/edit2: Je to předpokládám toto: http://www.marcacz.cz/product_pics/ceys/918.10.jpg

No, kdybys věděl, co jsme si všechno dovolili k sálovému počítači s cenou, co si tenkrát nikdo nedokázal ani představit. Jen ferritová paměť 64KB byla tenkrát za Komančů za mega. Tesla 200 byla z francouzské licence, tak si přesně dovedu představit, co Frantíci dovedou. Protože vývoj domácích komponentů se trošku uspěchal (aby se stihl plán), tak se leccos dobastlovalo na koleně a dle toho to vypadalo. Ale hlavní byla funkčnost. Třeba narvané kancelářské svorky pod vytahanou pružinu spojky snímače děrných štítků moc pomohly...

Ad edit2: Jo, to je přesně ono!

Ano, účel někdy světí prostředky. Ale tohle je přístroj, kterým ošetřuješ pacienty a dáváš jim to na ty jejich tučný těla (těch koncovek je šest). A oni za to tučně platí. Stejně jako za to tučně zaplatil jejich provozovatel. Takže to bohužel musí vypadat profi, alespoň na oko. :)

No neviem ,podla mna by sa tam ten mostik vosiel (sice natesno, ale vosiel), ale s tym ze ten kabel by som skratil o tu nalisovanu rebrovitu blbost na konci, vo vnutri zaistil tym mostikom a nanovo pispajkoval kabliky. Akekolvek lepenie je podla mna len docasne oddialenie problemu. Skor ci neskor to povoli.

Máte pravdu, kdybych odstranil z té gumové "převlečky" tu část uvnitř (viz obr.), mohl bych místo ní přímo na kabel upevnit mostík, který by již vytržení nedovolil. Vnější část bych pro zachování designu ponechal, na kvalitě lepidla by pak už ani tolik nesešlo. Mostík bude širší než odstraněná část, ale jen nepatrně. A na to tam místo je. Díky moc za navedení na správnou cestu. Tohle se mi líbí! :beer:

//edit: Bude to muset být můstek plechový, který nevyžaduje příliš místa navíc a spolu se stlačením kabelu se to vejde do prostoru, který je k dispozici. Onen prostor se totiž na výšku rovná tloušťce kabelu, neboť i ta část, která přijde odstranit, má tuto výšku a dosedá na oba kryty. Ale pohraju si s tím, zdá se, že to nějak půjde. Na kablíky je místa dost, ty půjdou obloukem na své pozice z opačného směru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru