Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak protáhnout koaxiální kabel přes/okolo plastové okno

Dobrý den.
Ač dotaz vypadá jednoduše a podle odpovědí, že je to problematické, odpovídám tak, jak jsem to provedl sám a bez problémů. Mám praxi jako autorizovaný stavební inženýr a nyní vykonávám praxi hodinového manžela na Praze 9.
Možná řada odborníků a neodborníků možná bude něco namítat, ale pokud budete mít štěstí, tak jak jsem ho měl já, když jsem vrtal tuto díru přibližně 1,5 cm pod úhlopříčným svárem v rohu rámu a to ve spodní polovině, tak do dnešní doby se nic "zvláštního nestalo". Otvor jsem vrtal průměrem 10 mm zevnitř ven a po protažení kabelu jsem jej z vnější strany zatmelil - nejlepší je pružněplastickým tmelem - např. silikon, nebo pokud se Vám nechce kupovat silikon v tubě za 110 Kč(existuje menší balení, ne však o tolik levnější)nebo ho nemáte někde ve skříni, kupte si dvě žvýkačky a po vyžvýkání to tam nalepte.
A problém: Jedině jak píše karelX , ale to by se muselo vrtat dále od sváru - odhaduji tak kolem 4 cm - mohl by se navrtat samořezný šroub spojující rohovou výztuhu s rámovou. To však není problém, jak ho vidí karelX, neboť ten šroub tam má význam jen pro montáž té výztuhy ve výrobně a po osazení rámu okna do ostění prakticky s ničím nespolupůsobí.
Takže se ničeho nebojte a vrtejte.
Ing.Jiří Mareš, Praha 9

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny