Předmět Autor Datum
jestli chceš kavlitu nebudou levné, jestli chceš levné, nic nevydrží. Já nakupuji u KP Technik vodbo…
paul 09.03.2009 19:52
paul
Ne, já myslím, kde mají levně kvalitní i nekvalitní věci. Každopádně díky z ten www.kp-technik.cz
dayslypper 09.03.2009 22:52
dayslypper
Levné a kvalitní věci, to poněkud nejde dohromady. Já koupil bity (dokonce v Horním Bachu) s diamant…
Rce 09.03.2009 23:46
Rce
Stále mě asi nechápete. Neříkám, že chci co nejkvalitnější, za co nejlevnější cenu, ale aby ta prode…
dayslypper 10.03.2009 01:21
dayslypper
To máš těžké. Že obchodní řetězce jsou gauneři, to je jasné. Garanci nejnižších cen zajišťují hlavně…
Rce 10.03.2009 03:36
Rce
Tak dej pak vědět..
paul 10.03.2009 08:10
paul
Rce, to mi zní, jako bys říkal, že Bau* jsou nejlevnější obchody. Nejsou! Počínaje hřebíkama a konče…
Moas unregistered 10.03.2009 18:26
Moas unregistered
Já netvrdím, že jsou nejlevnější. Jen jsem popsal jakými lumpáckými způsoby si můžou dovolit různé a…
Rce 10.03.2009 22:17
Rce
Já s Vámi souhlasím. Pokud jste ochoten pocourat a pohledat, je to to nejlepší co můžete udělat. Člo…
veckoo 10.03.2009 22:52
veckoo
Zcela souhlasím. Takto nějak jsem myslel původní článek. Pokud si výbírám identicou věc v jiných obc…
dayslypper 11.03.2009 18:46
dayslypper
Mohu doporučit například toto: www.teatechnik.cz, ale není to železářství jako železářství, ale spíš…
gomanek 17.03.2009 12:23
gomanek
Tohle mi zavání reklamou.
dayslypper 17.03.2009 19:39
dayslypper
Souhlasím :-) ono ostatně každé doporučení je přeci reklama, ne? :-)
gomanek 18.03.2009 09:10
gomanek
No vzhledem k tomu, že se to prakticky netýká nářadí a toho klasického železářství, jak jsi sám uved…
dayslypper 18.03.2009 11:12
dayslypper
Jop, to bude možná moje chyba, že jsem si nepřečetl, že by se mělo jednat o nářadí :-) ... skončil j… poslední
gomanek 19.03.2009 11:08
gomanek
Tak jsem Torx nakonec koupil ve Vichru na 32,- (značka KIT). Pak jsem se stavil v tom KP techniku,…
dayslypper 17.03.2009 19:47
dayslypper

Stále mě asi nechápete. Neříkám, že chci co nejkvalitnější, za co nejlevnější cenu, ale aby ta prodejna neměla marže třeba jako Hornbach nebo Bauhaus.

Kde si myslíš, že třeba Bauhaus bere na věci jako GARANCE NEJNIŽŠÍ CENY -12% (Hornbach má, myslím 10%). Je to normální reklamní tah, aby dal jim klamavý pocit, že to tam je opravdu nejlevnější - přece by si jinak nemohli dovolit takové slevy.

Opak je pravdou, kdyby prosazování garance nejniží ceny využívalo víc lidí, tak by to hned zrušili.

Mám kamaráda u společnosti, která zásobuje nářadím podobné konglomeráty. A někdy se marže blížila až hodnotě 50%. Jediný důvod, proč sháním něco v Brně, je, že na to spěchám a kamaráda uvidím až za dlouho.

Věřím, že kdybys v Brně pohledal, našel bys to za 8000 minimálně o 500 levněji. V oborech, kde není zvykem vést e-shopy a jde o tísícové položky, tak si prostě vyjedu firmy ve městě a jedno odpoledne strávím v MHD. Odměnou mi je to, že až příště budu něco potřebovat, tak už vím, kde to mají nejlevnější nebo kde mají největší výběr. A taky poznám Brno.

Zítra se vypravím do toho doporučeného obchodu.

To máš těžké. Že obchodní řetězce jsou gauneři, to je jasné. Garanci nejnižších cen zajišťují hlavně ždímáním dodavatelů. Za cenu, jakou prodávají tihle lumpové to malý obchodník ani nenakoupí, natož aby ho rabat uživil. Giganti žijí z různého "regálovného", z toho, že musí dodavatel zdarma zavést svoje zboží, že jednou za půl roku musí dodat zboží také zdarma atd. To se jim pak dělá rabat a různé akční slevy a garance nejnižších cen.
Držím ti palce při pochůzce po městě ;-)...

Rce, to mi zní, jako bys říkal, že Bau* jsou nejlevnější obchody. Nejsou! Počínaje hřebíkama a konče cihlama a rododendronama. Do těchto obchodů chodím jen v případě, kdy něco potřebuju opravdu nutně a rychle. Kdyby člověk, co staví, nakupoval v Bau, tak prošustruje desetitisíce a možná ještě víc.

Konkrétní příklady:
benzinová motorová pila kupovaná před rokem: Bau za 6999,- a místní prodejce zahradní techniky měl naprosto stejný typ, dokonce vyroben ve stejném roce, za 6400,-.

zpětná klapka do vodoinstalace: instalatérský krámek: 35,- a OBI: 79,-. Samozřejmě jsou to identické výrobky.

jedeme dál: kabel CYKYLo 3x2.5: elektrokrámek: 20 Kč/metr, Bauhaus: 37 Kč/metr
A takhle to je v marketech s 80% sortimentu. Jejich cancy ohledně "garance nejnižší ceny" jsou cíleny právě přesně na uživatele, kteří myslí stylem - "proč to všechno objíždět, tady je garance nejnižší ceny. A i kdyby nebyla nejnižší, tak to určitě bude jen pár korun a to mě nezabije".
Člověk musí opravdu ale kupovat u specialistů, kteří možná nemají plochu velikosti kosmodromu a nemají špičkovou internetovou prezentaci. Jít z Bauhauzu nakupovat do Mountfielda, to je jak jít z deště pod okap.
Jinak samozřejmě ano, občas člověk může natrefit na akci, kde to v takovém marketu sežene nejlevněji. To jsou ale víceméně haluzové věci.

Já netvrdím, že jsou nejlevnější. Jen jsem popsal jakými lumpáckými způsoby si můžou dovolit různé akce a slevy a ty "garance". Například Coca-Cola dodávala jednomu známému, mající malou trafiku dvoulitrovku Coly za Kč,- 25, platba ihned v hotovosti a v Globusu jí mohl koupit 22, protože jim je Coca-Cola dodávala za Kč 18 a ještě se splatností faktury 180 dní.

A Mountfield je kapitola sama pro sebe. Mají jen jednoho dodavatele od každého druhu, který by si tady jinak ani neškrtnul se svými krámy a které jako low end dodávají firmy pod jinými názvy (Oleo-Mac) než v USA, aby si nekazili firmu. Zákazník nemá možnost mezi zboží jiných značek. Jak bodře prohlásil jeden kamarád, když jsme v Mountfieldu sháněli větvožrouta (krouhač větví na cucky): "Mají tady hovno a ještě strašně drahý". To se jim to pak dělají předsezónní slevy, Kolo štěstí atd. Samo, je hlavně pro nachytání lidí. Musíme si uvědomit, že nikdo nám nedá slevu zadarmo.

Já s Vámi souhlasím. Pokud jste ochoten pocourat a pohledat, je to to nejlepší co můžete udělat. Člověk pak skončí u toho, že není nejlevnějšího obchodu ve městě, ale porůznu je vždy někdo v konkrétním zboží nejlevnější. Co však bude nejcennější zjištění - budete vědět, kde se snaží dobře poradit a nevyždímat z Vás prašule za každou cenu.
Možná by pomohlo v případě elektrozařízení pohledat nízké ceny přes internet a koupit tam kde je nejlevněji, protože dnešní obchodníci se často vyjadřují ve smyslu reklamujte přímo v autorizovaném servisu, je to pro vás nejrychlejší a nejlepší vyřízení. Toto je však diskutabilní, ale tu myšlenku je dobré připustit a vždy zvážit.
Na druhou stranu, nejnižší cena taky není všechno a není nad to mít své zaběhnuté spolehlivé dodavatele a raději u nich nepatrně dráž nakoupit, tím jim dát vydělat a mít kam zajít do zavedeného a léty a spokojeností prověřeného kamenného obcodu.

Zcela souhlasím. Takto nějak jsem myslel původní článek. Pokud si výbírám identicou věc v jiných obchodech, tak jediná věc, kromě ceny, která může rozhodnout, je právě kvalita obsluhy a servisu.

TIP Brno: Jak na garanci nejnižší ceny?
Když už kupujete v Brně v Bauhaus - Hornbach, tak doporučuji zajít do obou, a najít identické produkty (je to přes silnici, takže nemusíte ani přeparkovávat, když to není něco velkého). Tam, kde to budou mít levnější, si nechte vystavit potvrzení o ceně a zajděte do druhého, kde to pak dostanete levnější díky té Garanci nejnižší ceny. Pak se člověk možná trochu přiblíží cenám ve specializovaných obchodech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru