Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alternativní bydlení

Tepelná izolace (a tím pádem i hluková) je lepší než u běžného baráku. izolace je na podobném principu jako minerální vata, ale není ani karcinogenní a ani nedráždí a dá se s ní pracovat holýma rukama. Dvacet centimetrů takové izolace hluk spolehlivě utlumí na stejné úrovni jako utlumí hluk izolované podkroví.
Příčky uvnit jsou řešeny jako dvě vrstvy palubek na kostře podložené kročejovou fólií, tkaže při tloušce ca 10cm izolují od hluku mnohem lépe než třeba strop v paneláku. Nemusím asi dodávat, že dětský pokoj či ložnice je možné oddělit úplně i dveřmi či posuvnými plentami.

Větru bych se vůbec nebál... samozřejmě je možné jurtu chránit v zemi, či v dolíku, ale jurta neulétne ani v Gobi a tam fouká na těch pláních jinak... A to není přichycená ani k podlaze, ani k zemi. Vítr ji prostě přimačkává.
Navíc stěny jurty jsou vysoké pouze 2,16m tedy jurta má oproti třeba domu podstatně nižší siluetu, byť uvnitř to vypadá spíš obráceně. Další věc je, že vítr se pod plachtu nemá kudy dostat.

Takže jurta je izolována tak dobře, ž má charakteristiky nízkoenergetického domu. zároveň ta izolace stejně dobře chrání před hlukem. Topení i hluk tedy budou minimální. A pokud při uragánu ulítne střecha, nezůstane na okolních domech ani kousek krytiny. Jenže krytina na barák stojí tak 200.000 a pokrývče. Krytina na jurtu stojí 50.000 a přehodí si ji každý sám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny