Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plastová okna

Dobrý den,

mám zrealizovat dodávku většího množství plastových oken do paneláku. Můžete uvést takový top-ten výrobců plastových oken. Děkuji velice.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Budem trosku nesuhlasit s prispevkom vyssie a poradil by som zamerat sa na vyrobcu okien, nie ich mo…
limonene 21.06.2009 21:47
limonene
Budem trosku nesuhlasit s prispevkom vyssie a poradil by som zamerat sa na vyrobcu okien, nie ich mo…
sHpy00n 21.06.2009 22:59
sHpy00n
Dovolím si souhlasit s nesouhlasem "sHpy00n, 21.06.2009 22:59" takže souhlasím s panem "sHpy00n, 21.…
milan.cukrar 22.06.2009 18:35
milan.cukrar
no však se sHpy00n o prosklení zmínil...:-), nic se doplnovat nemusí. Takže kvalita se dá ovlivnit…
karelX 22.06.2009 20:49
karelX
máte pravdu, nečetl jsem tak starou diskuzi
milan.cukrar 22.06.2009 21:10
milan.cukrar
:-)to je k smíchu, bylo to napsáno v příspěvku, na který jste tu reagoval, a vzápětí tu napíšete, že…
karelX 22.06.2009 21:26
karelX
opět máte pravdu špatně jsem četl. Jsem rád, že jste vesel. poslední
milan.cukrar 23.06.2009 17:26
milan.cukrar

Budem trosku nesuhlasit s prispevkom vyssie a poradil by som zamerat sa na vyrobcu okien, nie ich montera/predajcu. Vyrobcovia vacsinou posobia globalne a predajcovia sluzia ako ich distributori. U niektorych pochybnych firiem sa vyrobcu nedozvies a taketo okna su kvalitou trosku na nizsej urovni.
Medzi velmi kvalitne okna patria deceuninck. Skus v inych diskusiach hladat toto meno a zrejme najdes nejake reakcie/hodnotenia ludi, ktori tieto okna maju. Na ich stranke si mozes najst predajcov pre konkretny kraj/lokalitu. vyrobci-prodejci

Je na nich mozne ziskat aj dotaciu, viac info tu: dotace-okna - avsak neviem ako to funguje pri takychto velkych objednavkach. Teoreticky by to mozne bolo, kedze to budu okna pre ludi a nie pre nejaku firmu.

Budem trosku nesuhlasit s prispevkom vyssie a poradil by som zamerat sa na vyrobcu okien, nie ich montera/predajcu

S tímto si na oplátku dovolím nesouhlasit já. Docela zásadně. Na trhu působí několik málo výrobců okenních profilů. Od nich je kupují desítky až stovky výrobců oken, kteří z profilu sestaví a svaří okna. Pak nastoupí stovky až tisíce montážníků a to jsou práve ti, kteří dají výrobci oken, potažmo okenních profilů punc kvality.

Výrobce profilů je známý vždy, protože každý profil je oboustranně potažen krycí folií s potiskem názvu výrobce. Výrobce profilu konečnou kvalitu ovlivní pramálo; vyrábí jen polotovar.

Výrobce okna nakoupí komponenty, t.j. profil, kování, těsnění, sklo a sestaví z nich konečný výrobek. Výroba samotného okenního rámu se také příliš ovlivnit nedá. Všechno je dílem atomatické linky řízené počítačem. Automat profily nařeže, sesadí, svaří. Teplota sváru je pevně daná. Zjednodušeně řečeno člověk je pouze na začátku výrobního procesu, když do linky tlačí příslušné profily a na konci odebírá hotové rámy. Takže kvalita se dá ovlivnit použitým kováním, těsněním, prosklením.

A teď to nejpodstatnější a jak jsem již psal nahoře. I to nejlepší, nejkvalitnější, nejluxusnější okno se dá s odpuštěním na h*v*o osadit a jsme víte kde. V podstatě jsou to vyhozené peníze a nic s tím nenaděláme, pokud se okno nevybourá a neosadí znovu, tentokrát už pořádně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru