Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plastová okna

Dobrý den,

mám zrealizovat dodávku většího množství plastových oken do paneláku. Můžete uvést takový top-ten výrobců plastových oken. Děkuji velice.

Předmět Autor Datum
Nic takového neexistuje. Je to krajová záležitost. Zaplatíte snad špičkové firmě z Brna přepravní ná…
sHpy00n 26.02.2009 19:45
sHpy00n
:-) valim oči shpy00ne, ale popsal jsi to dokonale přesně. Jen pouze dodám, že znám jednoho výrobce…
karelX 26.02.2009 22:28
karelX
Bezva, přesně tak výběrová řízení dělám i já. Ještě si akorát důkladněji prověřuji, když dodavatel s…
Rce 26.02.2009 22:42
Rce
Jo popsal jsi to super ale přece jenom, já jsem v Hradci Králové a jezdí jsem montovat firmy třeba z…
Láďas 27.02.2009 10:04
Láďas
v HK nám dělali celý barák Stavby a rekonstrukce (www.centrumoken.eu) a zatím naprostá spokojenost .…
maerlyn 27.02.2009 14:27
maerlyn
Máte internet!! tam najdete všechno co potřebujete a nemusíte se zde ptát!!
waran32 04.03.2009 17:42
waran32
Ale on evidentně internet použil, aby získal reference. A ty se dají získat tak, že se položí otázka…
Kachlík 04.03.2009 18:24
Kachlík
Nu škoda, teoretické ani praktické znalosti a zkušenosti, jsem zde nezískal
Láďas 14.03.2009 12:28
Láďas
Kolega se vám snažil v první odpovědi na toto téma naznačit, že taháte za špatný konec. Ale když se…
Kurt 14.03.2009 17:26
Kurt
Hned v první odpovědi je naservírována teoretická znalost a zkušenost. Z tvojí odpovědi čiší jen len…
Prasak 15.03.2009 12:50
Prasak
Promiň, ale existují mezinárodní veletrhy, kde se oceňují i okenní systemy z hlediska provedení, kon…
Láďas 16.03.2009 08:29
Láďas
Taky by mě zajímal nějaký žebříček hodnocení výrobců profilů. Asi je ale nesmysl něco takového (top1…
karlosdc 16.03.2009 19:18
karlosdc
Budem trosku nesuhlasit s prispevkom vyssie a poradil by som zamerat sa na vyrobcu okien, nie ich mo…
limonene 21.06.2009 21:47
limonene
Budem trosku nesuhlasit s prispevkom vyssie a poradil by som zamerat sa na vyrobcu okien, nie ich mo…
sHpy00n 21.06.2009 22:59
sHpy00n
Ako montera som nemyslel toho co sklada okna z dielcov(vyraba ich), ale toho co ich uz instaluje na…
limonene 22.06.2009 15:54
limonene
Dovolím si souhlasit s nesouhlasem "sHpy00n, 21.06.2009 22:59" takže souhlasím s panem "sHpy00n, 21.…
milan.cukrar 22.06.2009 18:35
milan.cukrar
no však se sHpy00n o prosklení zmínil...:-), nic se doplnovat nemusí. Takže kvalita se dá ovlivnit…
karelX 22.06.2009 20:49
karelX
máte pravdu, nečetl jsem tak starou diskuzi
milan.cukrar 22.06.2009 21:10
milan.cukrar
:-)to je k smíchu, bylo to napsáno v příspěvku, na který jste tu reagoval, a vzápětí tu napíšete, že…
karelX 22.06.2009 21:26
karelX
opět máte pravdu špatně jsem četl. Jsem rád, že jste vesel. poslední
milan.cukrar 23.06.2009 17:26
milan.cukrar

Nic takového neexistuje. Je to krajová záležitost. Zaplatíte snad špičkové firmě z Brna přepravní náklady do Děčína, když je v Liberci výrobce srovnatelné kvality?
Ostatně dnes už to není o výrobci oken jako takových. Spíše o výrobci použitého okenního profilu, kolik má komor, jaký typ výztuhy má vsazen a jaké je zasklení. Ten kdo dává komponenty dohromady už tím nic moc nenadělá. Ovšem když bude sebelepší okno špatně osazené, pak může mít i okno mizerných výrobních parametrů klidně lepší užitné vlastnosti. Pokud můžu doporučit, udělejte si spíše regionální výběr dodavatelů, poptejte u nich zakázku. Pokud se jedná o větší zakázku, rádi vám ji vyhotoví a vás to nic stát nebude, protože je to služba zákazníkovi zdarma. Pak automaticky vyřaďte zlatokopa a podvodníka - nejdražší a nejlevnější. Nepřemýšlejte o tom i kdyby to bylo jen o pár stokorun. Vyřaďte je bez pardonu. U nabídek, které dojdu první a poslední udělejte puntík ostražitosti, tito jsou rychloobchodník a salámista. Teď máte z čeho vybírat. Nezapomeňte také na reference firem v užším výběru a zkušenosti se záručním servisem.

Ale on evidentně internet použil, aby získal reference. A ty se dají získat tak, že se položí otázka… Pokud bych se měl spolehnout na reklamní kecy jednotlivých firem, tak si nemusím vybírat, protože všichni slibují zázraky. A mimochodem, i já jsem se dozvěděl skvělý způsob, jak vybírat dodavatele…

Promiň, ale existují mezinárodní veletrhy, kde se oceňují i okenní systemy z hlediska provedení, konstrukce i kování, takže určitě je někdo nej a někdo i nej.....Výsledky třeba německého veletrhu se však na našem netu nedočteš, každá firma mlží jak může.

Taky by mě zajímal nějaký žebříček hodnocení výrobců profilů. Asi je ale nesmysl něco takového (top10) sestavovat, nenapadá mě, kdo by to mohl objektivně posoudit. Každý výrobce si vychvaluje ten svůj systém, s prodejcema je to stejné a většina koncových uživatelů ti doporučí ten, pro který se rozhodli oni, protože jsou přesvědčeni, že se rozhodli nejlépe. Co takhle kdyby se ozvali např. odborníci ze stavebnictví,zkušeben, projektanti apod. Žebříček by nemusel být očíslovaný (1-10), ale stačilo by výrobce profilů rozdělit do několika kategorií. Např. NEBRAT, PRŮMĚR, VYŠŠÍ STŘEDNÍ TŘÍDA, TOP
Troufá si někdo?
Myslím, že by to zajímalo podstatně víc lidí.
Co se týče výrobců oken, tak tam je žebříček top10 úplným nesmyslem, nezbývá než zjišťovat reference na jednotlivé firmy. Ohledně prvního příspěvku- dobrý recept.

Budem trosku nesuhlasit s prispevkom vyssie a poradil by som zamerat sa na vyrobcu okien, nie ich montera/predajcu. Vyrobcovia vacsinou posobia globalne a predajcovia sluzia ako ich distributori. U niektorych pochybnych firiem sa vyrobcu nedozvies a taketo okna su kvalitou trosku na nizsej urovni.
Medzi velmi kvalitne okna patria deceuninck. Skus v inych diskusiach hladat toto meno a zrejme najdes nejake reakcie/hodnotenia ludi, ktori tieto okna maju. Na ich stranke si mozes najst predajcov pre konkretny kraj/lokalitu. vyrobci-prodejci

Je na nich mozne ziskat aj dotaciu, viac info tu: dotace-okna - avsak neviem ako to funguje pri takychto velkych objednavkach. Teoreticky by to mozne bolo, kedze to budu okna pre ludi a nie pre nejaku firmu.

Budem trosku nesuhlasit s prispevkom vyssie a poradil by som zamerat sa na vyrobcu okien, nie ich montera/predajcu

S tímto si na oplátku dovolím nesouhlasit já. Docela zásadně. Na trhu působí několik málo výrobců okenních profilů. Od nich je kupují desítky až stovky výrobců oken, kteří z profilu sestaví a svaří okna. Pak nastoupí stovky až tisíce montážníků a to jsou práve ti, kteří dají výrobci oken, potažmo okenních profilů punc kvality.

Výrobce profilů je známý vždy, protože každý profil je oboustranně potažen krycí folií s potiskem názvu výrobce. Výrobce profilu konečnou kvalitu ovlivní pramálo; vyrábí jen polotovar.

Výrobce okna nakoupí komponenty, t.j. profil, kování, těsnění, sklo a sestaví z nich konečný výrobek. Výroba samotného okenního rámu se také příliš ovlivnit nedá. Všechno je dílem atomatické linky řízené počítačem. Automat profily nařeže, sesadí, svaří. Teplota sváru je pevně daná. Zjednodušeně řečeno člověk je pouze na začátku výrobního procesu, když do linky tlačí příslušné profily a na konci odebírá hotové rámy. Takže kvalita se dá ovlivnit použitým kováním, těsněním, prosklením.

A teď to nejpodstatnější a jak jsem již psal nahoře. I to nejlepší, nejkvalitnější, nejluxusnější okno se dá s odpuštěním na h*v*o osadit a jsme víte kde. V podstatě jsou to vyhozené peníze a nic s tím nenaděláme, pokud se okno nevybourá a neosadí znovu, tentokrát už pořádně.

Ako montera som nemyslel toho co sklada okna z dielcov(vyraba ich), ale toho co ich uz instaluje na dom/a pod. Ale samozrejme mas pravdu, a aj to je velmi dolezita cast, ktora vplyva na vyslednu kvalitu. Avsak ako si pisal, tak su stovky montaznikov - a z toho sa moze tazko vyberat. Pocujes 100 dobrych referencii na montersku firmu a akurat k tebe pridu monteri, ktori to odflaknu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru