Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vidím to na vylákání myší na přístupnější bojiště potravou. Záleží, jestli máte v dosahu domácí zvíř…
Rce 08.02.2009 21:56
Rce
Já si dovolím nesouhlasit. Cokoliv otráveného je za této situace silně kontraproduktivní. Protože po…
Kurt 08.02.2009 22:31
Kurt
Já si dovolím poupravit. S lovem myšej mám veliké zkušenosti, neboť zvěř v bytě zevlující je přežran…
Rce 08.02.2009 23:08
Rce
Návnada také může být taková, že ji nesežerou - jenom voní. Takže na 1 návnadu se dá chytit několik… nový
akaš 03.11.2020 11:29
akaš
Zdravím, řeším stejný problém jako byl puvodní dotaz, ale vidím že se tady žádné konkrétní rady nedo…
mikk01 01.11.2013 23:21
mikk01
AKo ste vyriesili ten problem s mysami nad sadrokartonom, mam presne takuto kostrukciu a neviem si s…
Jeris 18.02.2019 15:49
Jeris
Mi máme stejný problém. Je začátek ledna. Myši nám lezou do zateplovací vaty. Zřejmě mají i hlad. Na… nový
Nikysek 04.01.2020 23:22
Nikysek
Mňa by velice zaujímalo, aký odkundes, akí zmrdi sa podpíšu pod meno zhotoviteľa takto dodrbenej sta… nový
Nuda 06.01.2020 09:40
Nuda
Tvrdé gama záření. A ultrazvukem myš zaměřit. nový
Kiksfix 06.01.2020 16:27
Kiksfix
Já jsem vyzkoušel asi snad všechno, abych se zbavil myší na půdě, ale vůbec nic bohužel nezabralo. U… nový
David589 03.11.2020 07:57
David589
Dobrý den, právě jsme řešili tento problém. Návnady do klasické dřevěné pastičky jsme vystřídali sna… nový
MagdaL 16.02.2022 19:44
MagdaL
Pokud byla rada myšlena původnímu tazateli, tak myš z roku 2009 už určitě neškodí.:-) poslední
Karel04 16.02.2022 23:35
Karel04

Vidím to na vylákání myší na přístupnější bojiště potravou. Záleží, jestli máte v dosahu domácí zvířectvo (kočku, psa atd.). Není-li zvířectvo k dispozici, doporučuji otrávené zrní nebo otrávenou návnadu - k dostání třeba v OBI. Lze-li půdou či jinudy spustit návnadu blíže k myšstvu, tím lépe.
Jestli-je přítomno domácí zvířectvo, není otrávená návnada vhodná, může být kočkám nebezpečné i zkonzumování zdechlé myši po otravě. Pak vylákat myši sýrem a podobně ke kočce na nechat slovit kočkou/psem.

Sirné knoty (na demižóny) jak navrhuje někdo výše nedoporučuji používat v obytných místnostech, protože kysličník siřičitý, produkovaný tímto knotem je vražedný i pro lidstvo.

Já si dovolím nesouhlasit. Cokoliv otráveného je za této situace silně kontraproduktivní. Protože pokud to zafunguje tak, jak má, myš to sežere a zaleze zpátky do pelechu. Tam chcípne a kdo někdy cítil zkažené maso pochopí, co bude majitel domu několik následujících dnů dělat. Ano, větrat a rozbourávat strop, aby se toho chcíplýho tvora zbavil. Už jsem to jednou zažil....
Naopak doporučuji "humánní" pastičky - ideálně domečkové: www.driml-napajecky.cz

Já si dovolím poupravit. S lovem myšej mám veliké zkušenosti, neboť zvěř v bytě zevlující je přežraná a myši kočkám můžou lézt kolem frňáku, ty otevřou tak jedno oko a chrápou dál, darmožrouti. Otrávená myš (trávím na chatě, ne doma) zaleze zpět do pelechu. Potud souhlasím. Dále však chcíplá myš pokračuje tím, že velmi rychle vyschne a nesmrdí. Myší křížaly pak smetu a jako již nepotřebné vyhodím do popelnice. Myš není medvěd, ten než stačí vyschnout, velmi silně smrdí :)).

S pastma souhlasím s jedinou výhradou. V popisu výše uvedené domečkové pasti tvrdí "Past na myši domečková - na jednu návnadu možno chytit několik živých myší". První myš obvykle sežere všechno a na další nezbyde. Leda by šli rovnou v průvodu. //Edit: I když vlastně mají pravdu. Píšou možno, ne že se tak někdy stane.

Zdravím, řeším stejný problém jako byl puvodní dotaz, ale vidím že se tady žádné konkrétní rady nedostalo. Mám kompletně novou střechu se všema foliema a nesmyslama. Silnou vrstvu izolační vaty, hliníkovou folii, další vata a sadroš.. Nasomrovali se mi tam myši a ne že jim vata nevadí ale přímo v ní si nadělali chodby a hnízda a myslím že teměř po celém podkroví. Přišel jsem na to jen díky tomu že v jedné místnosti nemám ještě sádroše a ty mrchy se prokousali dovnitř přes tu Al folii. Do pastí sem chytil asi dvě, otráveného zrní sežraly už asi pytel a je to čím dál horší. v noci běhají po sádroších a je to dost nepříjemné. A hlavně tím dost poničily funkci izolace. Ted chci vyzkoušek ještě tu el.plašičku a jestli to nepomuže tak fakt nevim?!

Mi máme stejný problém. Je začátek ledna. Myši nám lezou do zateplovací vaty. Zřejmě mají i hlad.
Na půdu jsme rozmístili spoustu jedových kostek, které během jednoho dne zmyzeli. Další den jsme nachystali několik různých pastí s různou návnadou (opečený chleba, vlašské ořechy, jablíčka) první den se chytli 3 a druhý den 4 potvůrky. Pokračujeme v lovu.
Co se týče otravy, ve většině případu myši vylezou ze svých hnízd a chcípnou někde v prostoru. Z důvodu vnitřního krvácení se dusí a proto mají potřebu vylézt ven aby se nadechly.
Jednu myší křížalu jsme našli na sádroši nad ložnicí, je fakt, že cca 14 dní jsme cítili divný smrad. Ale určitě je lepší mít jednu, pár dní smrdící zdechlinu nad hlavou, než mít pořád prosáklé zateplení myší močí.

Mňa by velice zaujímalo, aký odkundes, akí zmrdi sa podpíšu pod meno zhotoviteľa takto dodrbenej stavby, do ktorej lezú po brizolite hlodavce, vrabce, kuny, lasice, bobry, sova-výr, pštros, hadi, slony s divokým dobytkom? To máte chalupy obrastené cugrunt brečťanmi, hroznom či inými popínavými rastlinami?

Existujú metalické sítka, oplechovanie hrán apod., ako zábrany pre zvery a tiež pre hmyz.

Proti votrelcom emzákom, mimoňom upelešení v podkroví nič nezmôžeme, lebo nedisponujeme "papršlekometmi" (paprskometmi lúčov X) patričnej kadencie ta-ta-ta-ta, resp. blik-blik-blik a niekedy aj rýchlejšie.

Já jsem vyzkoušel asi snad všechno, abych se zbavil myší na půdě, ale vůbec nic bohužel nezabralo. Už jsem byl zoufalý, ale nakonec jsem se rozhodl pro zavolání odborníků. Švagr mi doporučil firmu na deratizace delisa .cz a já můžu tuto firmu doporučit dál. Myší mě zbavili perfektně.

Dobrý den, právě jsme řešili tento problém. Návnady do klasické dřevěné pastičky jsme vystřídali snad všechny. Od domácí klobásy, uzeného sýra přes špek atd... No nakonec v krátkém čase asi 2 dnů, se myška chytla, na doporučení kamarádky, na kaflandovou tatranku (lískooříškovou :-))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru