Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavební povolení

Zákon č. 177/2006 Sb
§ 6a
Energetická náročnost budov


(1) Stavebník, vlastník budovy nebo společenství vlastníků jednotek 5) musí zajistit splnění požadavků na energetickou náročnost budovy a splnění porovnávacích ukazatelů, které stanoví prováděcí právní předpis 6a) , a dále splnění požadavků stanovených příslušnými harmonizovanými českými technickými normami. Prováděcí právní předpis stanoví požadavky na energetickou náročnost budov, porovnávací ukazatele, metodu výpočtu energetické náročnosti budovy a podrobnosti vztahující se ke splnění těchto požadavků. Při změnách dokončených budov jsou požadavky plněny pro celou budovu nebo pro změny systémů a prvků budovy.

(2) Splnění požadavků podle odstavce 1 dokládá stavebník, vlastník budovy nebo společenství vlastníků jednotek průkazem energetické náročnosti budovy (dále jen "průkaz"), který musí být přiložen při prokazování dodržení obecných technických požadavků na výstavbu 5a) . Průkaz nesmí být starší 10 let a je součástí dokumentace podle prováděcího právního předpisu při
a) výstavbě nových budov,
b) při větších změnách dokončených budov s celkovou podlahovou plochou nad 1000 m 2 , které ovlivňují jejich energetickou náročnost,
c) při prodeji nebo nájmu budov nebo jejich částí v případech, kdy pro tyto budovy nastala povinnost zpracovat průkaz podle písmene a) nebo b).

Ze zvýrazněného textu vyplývá, že že stavebník je povinen doložit energetickou náročnost stavby, ale že má být součástí projektové dokumentace. Takže se v první řadě obraťte na projektanta samotného, nebo energetického specialistu, kterého vám doporučí.
O cenách se zatím vedou spíše jen spekulace ve třech rovinách:
a) do 10000kč :-/
b) 30-60000kč :-?
c) je to dezert k projektantskýmu korýtku :-D

Více info je možné nalézt na tzb-info

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny