Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zřízení odbočky v odpadním potrubí

Přesně tak. Lepený spoj chce vlivem změny teplot dilatovat a nemůže, proto se „utrhne“ a začne protékat. Dilatace, řeklo by se, nejsou nijak dramatické, řádově desetiny mm, přesto stačí k narušení lepeného spoje. Co se barvy novoduru týká, viděl jsem i zelený. No domnívám se, že výrobce nikdy neurčoval spojování kusů té které barvy. Pravděpodobně se touto problematikou ani nezabýval. Pravdou je, že různé barvy novoduru určují příměsi, které ovlivňují vlastní dilataci kusu dané barvy.
Co se vaší kanalizace týká, rozhodně bych prodloužení její životnosti neřešil nějakými omotávkami postižených částí. Stavebnice osmáckého řešení vám umožňuje výměnu potrubní trasy po částech, takže můžete začít tam, kde hrozí největší problém..
Já bych řešil vaši pod stropem zavěšenou kanalizaci se záměrem vyměnit ji celou a to takto:
1.změřím délku potrubní trasy, spočítám kolena, odbočky - udělám si plánek
2.rozhodnu , zda ponechám části potrubí v prostupech zdí a stropů (pokud se jedná o litinové potrubí, nemusím nutně její části dolovat z prostupů, protože existují přechodky z Osmy do litiny a naopak)
3.Vezmu plánek a jdu do prodejny s cílem udělat si cenovou představu
4.podívám se jaké ceny mají jinde, protože cenový rozdíl může být vyšší, než rozdíl Osma-lepený spoj
5.O lepených spojích ale ani neuvažuji, neboť za nějaký čas budu řešit stejný problém jako dnes (nejpozději moji potomci)
6.Koupím cenově nejvýhodnější materiál. Nezapomenu na originální (kvůli dilatacím) závěsná oka pod strop. (Nemávnu nad nimi ignorantsky rukou s úmyslem, že to nějak něčím uchytím)
7.dovezu materiál domů, připravím si potřebné nářadí (abych se zbytečně nenaběhal), zastavím v baráku vodu případně vyženu všechny členy rodiny do pryč.
8.Vymlasknu stávající potrubí, nacvakám/napojím nové
9.provedu úklid pracoviště
10.se zálibou shlédnu vytvořené dílko
11.pustím vodu a jdu si otevřít pívo

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny