Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Splachovací zařízení JIKA

Dobrý den, kdysi jsme měli podobné problémy. Vyhodili jsme plastový rezervoár a koupili porcelánový, ten měl jiný mechanismus vevnitř a byl dlouho klid. Pak začalo protékat, jenom někdy, a já jsem po čas zjistila, že záleží na tom, jestli se člověk při "sezení" opře nebo neopře o nádržku. Při silnějším opření se totiž víko na nádržce nepatrně posunulo dozadu a nadzvedlo (nebo spíš vzpříčilo) tyčku vedoucí k plováku. Takže jsme na to přišli a po použití WC kontrolujeme, jestli víko dobře sedí na nádržce a není posunuté.
Zanedlouho se ale budeme stěhovat a když jsem dala udělat v novém bytě Geberit, mám problém - nechce se mi platit ty tisíce za tlačítko Geberit, když jiné firmy mají tlačítka daleko hezčí a ještě k tomu levnější.
Odborní prodejci ale nechtějí riskovat, a tak na dotaz, které tlačítko by se hodilo na Geberit, říkají, že nevědí a že asi žádné. Přitom závěsné mísy tam jdou myslím všechny, tak proč ne tlačítka?
Jsem z toho docela otrávená. Instalatér navíc k tomu Geberitu, když ho kupoval, dostal aspoň tu ošklivou bílou Sambu, ale nedal ji tam a zatlouká ...
Raději bych chtěla něco jako "Skrblíka", který šetří vodu. Ani nevím, jestli se dělá i v tlačítkové verzi. Tj. dokud držím zmáčknuté, voda teče, a když tlačítko pustím, voda přestane téct. Takže člověk může spláchnout, kolik chce, a někdy to nemusí být ani ty tři litry. Nevím, co na množství 3 litry připadá výrobcům málo. Mně se to jako úspora nezdá.
Věděli byste, kudy na to?
Děkuji. prateta(zavináč)atlas(tečka)cz

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny