Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vytápění

Berte to jako můj osobní názor podložený mnoha zkušenostmi z montáží topení v novostavbách. Kombinace podlahového topení a radiátorů není to pravé ořechové. Hodně majitelů takové kombinace po jedné až dvou topných sezonách zjistila že radiátory vůbec nepoužila a zbytečně za ně a za druhou regulaci vyhodili peníze. Proto bych řešil buď jedno nebo druhé.
V případě radiátorů je věc jasná, jen bych se přimlouval za předimenzování radiátorů (větší plocha = větší tepelný výkon = menší tepelný spád) pro využití kondenzačního kotle, při teplotě náběhové vody víc jak 60° jsou to opět vyhozené peníze které se za životnost nikdy nevrátí.
Pokud podlahové topení tak všude a kvalitně (zjistit si nějaké reference před tím než realizaci zadáte montážní firmě-viděl jsem hodně hrůz co pochybné takyfirmy dovedou). Potom kondenzační kotel ano a kotlem na tuhá paliva natápět akumulační nádrž (čím větší tím lépe) a z ní pak mixovat trojcestným ventilem do podlahovky. V tomto případě jste připraven do budoucna jak na tepelné čerpadlo, kolektory a jejich kombinace. Možná někdo namítne co na jaře a na podzim když je třeba zatopit jen večer v koupelně na vykoupání a honit podlahovku je v tomto případě neekonomické z důvodu její pozdější reakce? V tomto případě to řešíme radiátorovým žebříkem který je napojen z podlahy teplou přívodní smyčkou podlahového topení co nejblíž k rozvaděči a vývodem opět pokračuje smyčka podl. topení. Do žebříku se ještě nainstaluje el. topné těleso kterým žebřík ohřejete na jaře a na podzim bez nutnosti pouštět energii do podlah (zahřeje vzduch a uschnou ručníky). Přes topnou sezonu v žebříku proudí voda použita na podl.topení (30°C - 40°C)což na ručníky také bohatě stačí a přitom máte temperovanou i podlahu. El. topné těleso se může zapínat buďto ručně do zásuvky nebo se dá koupit s časovým spínáním.
edit: jsem zvědav co a jak poradí zde: http://vytapeni.tzb-info.cz/t.py?t=11&i=108642&sta rt=0

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny