Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kdo poradí jak obložit betonové schodiště dřevem?

Ja jsem už pár takových schodů obložil, a osobně bych nedal nic jiného než k tomu určenou dvousložkovou pěnu Kleiberit http://www.efesys.cz/?m=3&p=6&lep=536.0. tekuté hřeby jsou proti tomu jen mala náhražka, hlavní je že hřeby stvrdnou, netlumí nijak vibrace apod., tato pěna je podstatně tvrdší než obyč PU, ale přesto zůstane houževnatá. Upozorňuju že je extremně lepivá, takže pokud si poděláš ruce, a zavčas neošetříš tak to pujde dolů i s kůží (osobní zkušenost :)). Taky doporučuju zatížit každý stupeň 30Kg závažím (15+15 Kg 20cm od okraje stupně). Ale i kdyybys měl sebelepší lepidlo nebude to nic platné pokud nesundáš tu starou barvu (loupající se)a poté beton natři např Duvilaxem nebo jinou penetrací. A hlavně jí nedávej hodně, pokud budeš mít mezeru jen třeba 1cm tak stačí jenmalá vrstva, nabyde to opravdu hodně. Nicméně aplikační pistole taky něco stojí tak je na tobě kolik do toho chceš investovat, ale pokud nepoužiješ toto tak bych radši šoupnul klasickou PU než hřebiky, nadělaš hady a schod tím i dost odhlučníš.

V případě že stávající beto není idealně rovný ( jako že asi neni na 99%) použij vruty, dlouhé tak aby neprošly skrz stupeň, našroubuj je zespod do stupně, na obdelnikový 4, na paprsek stačí tři. Těmito vruty si pak postupným dotahováním doladíš váhu, ideální sáru pro pěnu a vzdálenost od podlahy (předchozího stupně).
Vruty minimalně 6x.. (možná by stačily i pruměr 5x , ale ja použivam 6) a předvrtat ( vpřípadě že budeš obkládat tvrdym dřevem.

Osobně se mě asi nejvíce líbí schody z: dub nebo jasan ( do baraku si budu dávat jasan) vypada takto http://img339.imageshack.us/img339/296/p1030196hh7 .jpg.

Nejsem moc dobrý ve vysvětlování, ale snad ti to aspontrosku pomuže, každopádně to není žádná věda,

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny