Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem (s)lepení zimní botky

Tato zpráva je sice úplně out od date, ale třeba se bude hodit komukoliv jinému, než původnímu tazateli.
Alkaprény a chemoprény a jiné prény, i když se stejně jmenují, nejsou totéž co bývaly. Ekologické předpisy zasáhly i zde. Nedrží, a proto rozpor mezi minulými a novými zkušenostmi. Je třeba se soustředit na lepidla, která se používají na produkci v průmyslu. Ty běžně nejsou a v opravně vám nic nedají ani neřeknou, protože je to jejich živobytí.
Zachytil jsem toto téma na diskusích na HW-listu. Tam semelou všechno i mimo obor.
Byla řeč o tom, že tato lepidla vyrábí firma ve zlíně.
Nyní to hledám a mohla by to být tato s tímto produktem. Balení půl kila je na horní hranici využitelnosti.
http://www.plastservis.cz/vyrobky/?kategorie=26
http://www.plastservis.cz/photo/6TL%202405%20%20Vu koplast%20VP%2053-18.pdf
Maj tam i kaučuková, ale ta jsou je pomocná.
Ale je to rozpouštědlové a tedy se to sesychá, schopnost vyplnit mezeru je malá Ve výrobě není problém, mají na to přípravky. A schopnost vyplnit dutinu neexistuje. Neznámá je cena a další spíše známá je poštovné a jsme na čtvrt tisíci minimum.
Bota je případ extrémního namáhání, tam se ukáže, kdo je kdo a co je co.
Ale já používám jednosložkový polyuretan v hliníkové vytlačovací patroně. je to bezrospouštědlový a tedy nevysychavý systém polymerující vlhkostí a to i malou.
Přestože je záruka rok, je podle mého hranice uspokojivé zpracovatelnosti půl roku.
Doplňuju s tím i ochozené části podpatků zimních bot. Obrousím smirkovníkem na flexu, nusí se to brousit jako kastlík, nikoliv do ztracena. Vylačím malé množství a pořádně rozmatlám aby se to vtlačilo do každého póru, vytlačím buchtu v přebytku a postavím na igelit, např, zipový sáček. Zipové sáčky od průmyslových produktů ze západu nejsou často vhodné. Drží to i na ně. Možná příště zkusím prostě noviny. Třetí den obrousím žádoucí tvar zmíněným smirkovníčkem. Flexa je ve svěráku a pracuju s botou, tak jak to dělají obuvníci.
Dnešní boty mají často v podrážkách dutiny s žebry, které se mají někdy tendenci se bortit, Tímhle se dá dutina prostě vyplnit a je vymalováno. Já takové sračky boty nekupuju ale jsou prostě rodiny kde není na zbyt.
Tvrdost té gumy je 50 Shore. a je to EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE..... DEN BRAVEN PU 50 FC polyuretanový tmel 310ml.
Barva bílá, šedá, černá cena do 165 Kč. Běžný sortiment. Např stavebniny, instalatéřina, drogerie, obchody s nářadím a tak.
Tak mnoho čtěstí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny