Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digestoř - důkladné utěsnění zpětného tahu

Zdravím všecky,
už jsem to tu jednou řešil, ale už hodně dávno, takže to tu založím znovu.
V bytovce máme přetlakový systém odsávání par z kuchyně, tj. každý má svoji digestoř s motorem. Problém je, že z pater pod náma to funí i ke mě do kuchyně. Do potrubí jsem zakoupil a namontoval plastovou zpětnou klapku, leč stále lehce propouští. Bohužel stavební firma spoustu věcí "oje*ala" a vývody digestoří jsou do centrální svislé roury vedeny kolmo. Něco takovýho, jako je vybourání půlky kuchyně a předělávání potrubí nepřichází v úvahu.
Takže hledám řešení, který by to alespoň trochu napravilo. Pomohly by dvě zpětný klapky? Nebo existuje nějaká dokonale těsnící klapka?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Všechno je špatně. V té rouře má být "tah", takže škvírky ve špérklapkách by neměly vadit. Není-li t…
Rce 03.01.2009 15:50
Rce
Hlavní smradovod je asi 20 - 25cm široká roura, na střeše je částečně zahnutá zpět ke střeše s mřížk… poslední
Prasak 03.01.2009 20:33
Prasak

Všechno je špatně. V té rouře má být "tah", takže škvírky ve špérklapkách by neměly vadit. Není-li tah, je něco špatně. Je-li bídný tah, tak se dává ještě jeden větrník nahoru, který se zapíná, když kdokoliv zapne digestoř. Tím se zvýší cuc ven a neuniká puch po partajích. Též by mohla pomoci větrná hlavice nahoře. Možná za distribuci smradu může hnízdo nahoře ve vršku roury či nějaké svinstvo. Navštívil v dohledné době někdo ústí smradovodu? Špérklapku nikdy tak dokonale neutěsníš, to bys tam musel udělat membránový ventil, jako ve výše zmíněné plynové masce.

Hlavní smradovod je asi 20 - 25cm široká roura, na střeše je částečně zahnutá zpět ke střeše s mřížkou na konci. A navíc si s tím lámu hlavu celou dobu, co tu bydlíme (loni dokončená novostavba). Na větrnou hlavici bysme se museli asi složit a pochybuju, že by do toho ty tři byty pod náma chtěly jít.

Dnes jsem tu klapku vyndal a zkusmo kousky izolepy utěsnil ty dírky, co tam jsou. A jak na sviňu zatím nikdo pod náma nevařil, abych zjistil, co to udělá. Pokud to výrazněji nepomůže, budu hledat lepší řešení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru