Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace balkonu

Chci zaizolovat starší RD 12cm polystyrénem,při tom musím zaizolovat i balkóny,ty chci zaizolovat zespoda 6cm fas. polystyrénu a zhora 6cm extrudovaného polystyrénu.Jde mi o to ,zdali mám prvně položit extr.polystyren na to hydroizolaci a na to přilepit dlažbu? ,nebo hydroizolaci na to extr. polystyren a na to nalepit dlažbu? Děkuji

Předmět Autor Datum
K čemu tam ten polystyren bude? To jsou nad obytnou místností jako terasa?
kejki3 24.11.2008 20:06
kejki3
Pokud budete opravovat i balkon je třeba ho udělat jako první krok. vetšinou se ještě obkláda dokola…
cody 25.11.2008 22:43
cody
Kachlíky bych doporučoval pouze na obkládání kachlovejch kamen. Pokud chcete radu, tak na tel. 60213…
Václavka 11.02.2009 00:14
Václavka
Pokud máte nějaké rady ,můžete mi napsat na mail: nowak.martin(zavináč)tiscali(tečka)cz Děkuji [mod]…
MartinN 11.02.2009 14:21
MartinN
Dobrý den, potřeboval bych se s někým poradit jak přerušit tepelný most z balkonu do místnosti. Jedn…
V.Wenig 30.12.2009 10:06
V.Wenig
Asi Vás moc nepotěším. Zastříkání nosníku pěnou příliš nepomůže. Varianta zavěšeného balkonu už bude… poslední
sHpy00n 30.12.2009 13:42
sHpy00n
Dobrý den. Přdpokládám, že chcete balkon zateplit z důvodu zamezení tepelného mostu přez konstrukci…
sHpy00n 26.11.2008 00:26
sHpy00n

Pokud budete opravovat i balkon je třeba ho udělat jako první krok. vetšinou se ještě obkláda dokola kachlíky "sokl" aby se zakryla pásková guma která dělá "vanu" kvůli vodě. Na polystyren se žádná hydroizolace nedává . Základ může být původní dlažba ale žádné zateplování země balkónu, to opravdu nechápu proč. Nemá to žádný smysl. Obkládají se pouze stěny a to nad soklem. Je několik technologických postupů jak balkon izolovat proti vodě, základem je vždy dobrá penetrace původní dlažby nebo betonového podkladu. Nové kachlíky doporučuji protiskluzové a samozřejmě mrazuvzdorné včetně pružné a nenasákavé spárovací hmoty. Na paneláku máme spoustu zkušeností s odfláknutými balkóny.

Kachlíky bych doporučoval pouze na obkládání kachlovejch kamen. Pokud chcete radu, tak na tel. 602136*** [mod]Telefon odstraněn ve tvém zájmu, na Net se nedává, kdoví jaký úchyl tě pak bude otravovat (Rce)[/mod]

Dobrý den,
potřeboval bych se s někým poradit jak přerušit tepelný most z balkonu do místnosti. Jedná se o to, že když se barák přistavoval, dělal se balkon tak, že se I-nosníky z podlah protahly až ven a na ně se položily fošny, přivařilo zábradlí a balkon byl hotov. Nyní se samozřejmě chlad přenáší do podlah a v rohu kde se spojují dvě vnější stěny se v zimě tvoří plíseň. Zkusím na ten krajní nosník venku v balkonu nastříkat izolační pěnu, ale spíše si myslím, že by se měla nosníky uříznout, na čela nosníků navařit platle a sešroubovat a pomocí nějaké izolační podložky přerušit tepelný most. Dá se na toto koupit nějaký montážní set kde by to izolované spojení bylo nějak vyřešené?
prosím o info na vwenig(zavináč)seznam(tečka)cz.
Děkuji V.Wenig

Asi Vás moc nepotěším. Zastříkání nosníku pěnou příliš nepomůže. Varianta zavěšeného balkonu už bude mít výsledek, ale ani ta problém zcela neodstraní pokud nebudete mít zateplený celý dům. Stále budete mít zvýšený prostup tepla ve styku dvou stěn, kde má ocelový nosník podélně malé krytí zdivem. Pokud existuje nějaký set, pak o něm nevím. Spíš bych poradil konzultaci s projektantem a statikem v místě.

Pro železobetonové stropy existují IZO nosníky vkládané do konstrukce již při stavbě. viz pár fotek. Kliknutím obrázek zvětšíte.

[izo_nosnik_01] [izo_nosnik_02] [izo_nosnik_03] [izo_nosnik_05]

Dobrý den.
Přdpokládám, že chcete balkon zateplit z důvodu zamezení tepelného mostu přez konstrukci balkónu a dobře děláte.
Na vyrovnaný podklad položte extrudovaný polystyren do tekutého lože za použití lepidla k tomu určeného, např. SCHÖNOX SFK, nebo BOTACT® M 29. Upozorňuji že tyto lepidla nejsou primárně určená pro lepení pPS či xPS, ale přimlouvám se za ně právě kvůli bezdutinovému lůžku, které vytvoří. Polystyren ještě pro jistotu přikotvěte talířovými hmoždinkami a aplikujte nejlépe kompletní balkónový systém Schlüter®, či lacinější alternativu Eps-Profil. Jistě jde o řešení poněkud nákladnější, na druhou stranu získáte sofistikovaný, léty prověřený systém obsahující vše potřebné a nemusíte nic vymýšlet na koleně.

[http://schlueter-cz.schlueter.de/p/content/produkte _zoom/5-05_BARA_RAK.jpg][b_integral_big.gif]
CINK

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru