Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem spodní voda ve sklepě

Dobrý den. Potřebuji radu. Po již průměrných deštích se mi začně ve sklepě prosakovat spodní voda ( cca. 1- 2cm nad dlažbu), kdy při několikadeních deštích je schopna voda ve sklepě vystoupat i na několik desítek centimetrů nad úroveň podlahy (stává se tak 1x ročně). Mám v plánu vykopat díru v rohu sklepa ( u kraje u okna ze sklepa) o hloubce cca. 1m a do této posadit ponorné čerpadlo s plovákem a při zvednutí hladiny spodní vody by čerpadlo seplo a vyčerpalo vodu ven přes okno ve sklepě. Úroveň podlahy sklepa je cca. 2,5m pod úrovni venkovní zeminy. Pod podlahou sklepa" cca. 3cm pod dlažbou" jsem již narazil na izolaci " vanu". Bojím se tuto izolaci prorazit, aby se náhodou situace radikálně nezhoršila a budoucí čerpadlo by nestíhalo vodu odčerpávat. Je mi jasné, že izolace již nyní musí být někde porušena když voda prosakuje, ale nevím co by to udělalo po vykopání díry v izolaci - mám v plánu kopat díru o průměru cca. 20 cm. Jen pro informaci udávám, že cca. 200m od domu na úrovní RD je menší rybník. Děkuji moc za radu a pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím. Spodní voda je prevít. Mám chatu ve svahu a ve sklepě se mi letos po létech zase objevila v… nový
sailor 17.07.2021 23:30
sailor
Děkujeme za informaci, i když bez rady a skoro po 13 letech od dotazu. poslední
Karel04 18.07.2021 01:14
Karel04

Zdravím. Spodní voda je prevít. Mám chatu ve svahu a ve sklepě se mi letos po létech zase objevila voda, sice jen 5 cm ale vše je mokré i stěny.
Izoláce pod podlahou je v háji, to vím už spoustu let, voda kdysi nadzvedla celou podlahu a izolace popraskala. Pod podlahou je jíl takže když je sucho je vše ok, pokud hodně prší, nebo je moc sněhu a začne rychle tát, voda se vsakuje do země,ale jílové podloží jí nepustí a tak se objeví ve sklepě. Za pár hodin se ale zase vsákne. Taky mě napadla ta jímka v podlaze,ale ještě uvidím, naštěstí nemám vodu ve sklepě každý rok. Jinak mám cca 100m od chaty rybník, jeho hladina je asi 50 cm nad úrovni mé podlahy ve sklepě. Vodu ale ve sklepě běžně nemám,takže to s tím nesouvisí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru