Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavebni povoleni

Zdravim!

Prave sem se vratil z posty a sem pekne nas.... Po neuveritelnym boji sme dostali stavebni povoleni na studnu. Enomze je v nem veta ze stavba musi byt dokoncena do 31.12.2008. Vzhledem k tomu, ze to pravni moci nabude asi tak koncem listopadu a soucasti stavby je i cerpadlo a napojeni na objekt, na kterej jeste nemam ani uzavreny ohlaseni, je to upne nerealnej termin. Co s tim? A podle me je to i rozporu se zakonem, protoze platnost stavebniho povoleni je urcite delsi nez jeden mesic ne?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No jasně, .....úředník je sviňa a na jeho eliminaci je zapotřebí uspořádat hlasovací anketu ..... Na…
StanB 10.11.2008 22:14
StanB
Ano - je to povoleni na novou studnu - i s tim geologickym posudkem, vyjadreni kde koho (celkem asi… nový
bahno 10.11.2008 23:29
bahno
Mě v tý anketě chybí možnost kopnutí špičatou botou do úřednické zadnice ... ]:) Dva měsíce je opra… nový
veckoo 10.11.2008 23:56
veckoo
nekolik set? detail... kdyz me firma, co mi resi baracek, nabizela, ze to za 15kKc vyresi, zdalo se… nový
bahno 11.11.2008 00:05
bahno
Se vůbec nedivím. Můj společník rok obíhal ouřady, měl ještě smůlu, že má chatu u řeky a musel mít p… nový
Rce 11.11.2008 00:09
Rce
Kurnik, to je dneska doba :-/ Já kopal studnu v roce 1984, nikoho jsem se neptal, nikdo se neozval.… poslední
L-Core 11.11.2008 08:32
L-Core

No jasně, .....úředník je sviňa a na jeho eliminaci je zapotřebí uspořádat hlasovací anketu .....
Napsals:

Po neuveritelnym boji sme dostali stavebni povoleni na studnu

Nepíšeš o co sis vlastně požádal ...... jseš si jistý že to není dodatečné stavební povolení na stávající studnu :-/.
Pokud je to skutečně povolení na novou studnu/stavbu, které je podpořené geologickým vyjádřením/průzkumem, stanoviskem vodohospodářských orgánů atd, atd, ....... tak je platnost tohoto povolení je jak píše kolega výše 2 roky, .... následuje kolaudační řízení a bla, bla, bla.

Ano - je to povoleni na novou studnu - i s tim geologickym posudkem, vyjadreni kde koho (celkem asi 16 papiru(ne listu papiru, tech je asi igelitka) a podobne. Osobne sem taky presvecen, ze platnost musi byt delsi. Jenze protoze vedle toho nestavime uplne standartni domecek, tak se urednik rozhodl, ze nam hodi co nejvic klacku pod nohy, muze-li si vymyslet nejake dalsi posouzeni, tak si ho taky vymysli... Uz jenom to, ze se ted odvolam, protoze takhle to nejde, ok, urednik uzna chybu, ale protahuje se to vo dalsi mesic minimalne. A uz me to fakt drti, resim papiry uz 3/4 roku a furt se hleda(pravda, jenom nekde, podle osobniho vkusu) proc to nejde a co se musi jeste splnit.

nekolik set? detail... kdyz me firma, co mi resi baracek, nabizela, ze to za 15kKc vyresi, zdalo se mi to jako hrozne penez, obehnout par uradu prece zvladnem... dneska toho fakt lituju a klidne bych dal i 20kKc, protoze toho casu a nervu co sme do toho vrazili, to je fakt nechuny. Bohuzel nevim, kam prinest kafe nebo tak, takze pokud ma na neco ourada 30 dni, posle to 29den postou na adresu trvaleho bydliste(150km daleko), ackoliv se clovek jasne dohodl, ze si pro to prijde a jeste uvedl korespondencni adresu "za rohem". Posledni varianta v hlasovani je nesmysl - dal sem si dve piva a cigara nepocitam, ale furt sem neuveritelne nabrousenej.

Se vůbec nedivím. Můj společník rok obíhal ouřady, měl ještě smůlu, že má chatu u řeky a musel mít povolení od povodí, jestli náhodou řeku nevypustí, od správy přehrad protože kilometr proti proudu je jezíček, od potápěčů, řízení letového provozu (asi kdyby náhodou drželi plány vzhůru nohama a postavili komín) - studnu stříleli ve skále, od lesníků a myslivců (chatu má u lesa) a obecního vodníka. Doklady po ouřadech vozil na dvoukolové kárce, unýst to nešlo. Odpoledne mi říkal, že na dokončení měl čtrnáct dnů a přesně určenou firmu, pochopitelně nejdražší v okolí, co to jediná směla udělat. V únoru.

Kurnik, to je dneska doba :-/

Já kopal studnu v roce 1984, nikoho jsem se neptal, nikdo se neozval... Dělali to tak u nás všichni: chceš stavět barák, vodovod v dědině není, tak si ji prostě musíš vykopat a basta fidli. Nebylo to součástí ani stavebního povolení, ani kolaudace.

Trochu vruchu kolem studní bylo cca před rokem a půl, kdy se podle jakéhosi zákona musely studny (postavené "načerno") legalizovat. Velmi vstřícně se o nás (99,5%, co jsme měli ilegální studny) postarali na ONV, kde měli připravené příslušné formuláře a stačilo jen vyplnit nacionále a polohu studny. Geologický průzkum nebyl potřeba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru