Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavebni povoleni

Zdravim!

Prave sem se vratil z posty a sem pekne nas.... Po neuveritelnym boji sme dostali stavebni povoleni na studnu. Enomze je v nem veta ze stavba musi byt dokoncena do 31.12.2008. Vzhledem k tomu, ze to pravni moci nabude asi tak koncem listopadu a soucasti stavby je i cerpadlo a napojeni na objekt, na kterej jeste nemam ani uzavreny ohlaseni, je to upne nerealnej termin. Co s tim? A podle me je to i rozporu se zakonem, protoze platnost stavebniho povoleni je urcite delsi nez jeden mesic ne?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kurnik, to je dneska doba :-/ Já kopal studnu v roce 1984, nikoho jsem se neptal, nikdo se neozval.… poslední
L-Core 11.11.2008 08:32
L-Core

Kurnik, to je dneska doba :-/

Já kopal studnu v roce 1984, nikoho jsem se neptal, nikdo se neozval... Dělali to tak u nás všichni: chceš stavět barák, vodovod v dědině není, tak si ji prostě musíš vykopat a basta fidli. Nebylo to součástí ani stavebního povolení, ani kolaudace.

Trochu vruchu kolem studní bylo cca před rokem a půl, kdy se podle jakéhosi zákona musely studny (postavené "načerno") legalizovat. Velmi vstřícně se o nás (99,5%, co jsme měli ilegální studny) postarali na ONV, kde měli připravené příslušné formuláře a stačilo jen vyplnit nacionále a polohu studny. Geologický průzkum nebyl potřeba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru