Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Použijte folii,smysl to má,nezáleži na tom,jestli něco více,či méně sálá,fólie prostě odráží teplo d…
Lubomír 03.11.2008 09:58
Lubomír
To se mi nějak nezdá - souhlasil bych s "Bengo" - pokud ten materiál nemá zároveň i izolační vlastno…
Riccardo 27.03.2009 09:15
Riccardo
... tak tomu VER !!! ak chceš dôkaz, zober si bezkontaktný teplomer a zmeraj so povrchovú teplotu na… nový
kolemdoci 22.11.2010 16:02
kolemdoci
Každá taková věc má význam. A nejlíp pomůže zaizolování celé špalety zvenku.... Pravda v paneláku mu… poslední
Hmul 27.11.2010 00:58
Hmul

Použijte folii,smysl to má,nezáleži na tom,jestli něco více,či méně sálá,fólie prostě odráží teplo do místnosti,které by zbytěčně utíkalo do zdi.Je zajímavé,že zde stále někdo pochybuje o daných a neměnných zákonech a vyvrací je druhým.Před lety když jsem vyměnil látkové závěsy za hliníkové žaluzie v oknech ,šla spotřeba plynu též dolů,je to podobný efekt,lesklá žaluzka odráží teplo zpět.
A to lepení doporučuji na silikon,nedavno jsem to lepil také ,okraje souvislá housenka ,porom pár křížů a puntíků ,tak aby bodů bylo co nejvíce a nalepit,jask zde již bylo uvedeno ,dále zažehlit nějakým předmětem,který se vejde do mezery za topné tělůeso.Lepte důkladně,ať nemáta po krajích odfouklá místa,kraje mám přimáznuté dokonale silikonem a omalováno až k folii.

To se mi nějak nezdá - souhlasil bych s "Bengo" - pokud ten materiál nemá zároveň i izolační vlastnosti, pak nesálavé teplo jím prostoupí.
U radiátoru bych tomu ještě možnbá věřil, i když ten taky moc nesálá. Je ale fakt, že v paneláku to každý žhaví na maximum - takže to fakt sálá, já mám teplotu vody max. 35 stupňů a stačí to - ale nesálám :-)
Ale u žaluzií ? Ano, slunko sálá, takže v létě OK, ale zevnitř ven ? Nevěřím ...

... tak tomu VER !!! ak chceš dôkaz, zober si bezkontaktný teplomer a zmeraj so povrchovú teplotu na žaluzke a na skle za ňou -> bude tam rozdiel aj 1,5-2 C :o().
Medzi žaluzkami a sklom je vytvorená ďalšia vzduchová medzera a tá bráni úniku tepla von.

Zpět do poradny Nahoru