Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosba o radu s ústředním topením

Bambulka to vložila do zpráviček...
---
:.(
Prosím o radu.V současné době jsme při rekonstrukci zjistili, že někde v domě je prohozená teplá voda se studenou, která vede do radiátorů. Tři radiátory topí a tři ne. Bohužel potrubí je zabetonované v podlaze.Jaká je nejrychlejší, nejlevnější a nejméně pracovně náročná možná náprava?Předem děkuji za odpověď. Janča
---

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To dělal někdo příšerně zhulákanej? Za střízliva to snad tak zbabrat ani nejde. Je tomu skutečně tak…
Rce 27.10.2008 12:30
Rce
Jedná se o GEBO spojky a stojí od 250 do 400 Kč, je to vynikající věc,autogen není vůbec potřeba a t… poslední
Janouch 15.09.2009 13:39
Janouch

To dělal někdo příšerně zhulákanej? Za střízliva to snad tak zbabrat ani nejde. Je tomu skutečně tak? Není jiná závada, že to nehřeje? Je-li prohozená zpátečka s teplou vodou, tak to hřeje, leč málo. Jestli je teplejší dolní trubka než horní, může to být někde ucpané a voda jde přes některý radiátor obráceně. Též to může způsobit přílišné zaškrcení některého radiátoru druhou regulací.

Jediné, co mě napadá, je uříznout trubky trčící z podlahy a udělat přívody k radiátoru znova. Z čeho to je? Měď, nebo železo? Měď je jasná, půjde naletovat mufna a nová trubka. U železa je třeba navařit autogenem. V nouzi existují takové gumové sešroubovávací spojky (tuším název GUFO ale nedávám za to krk), jedna stojí ale asi 500-800 Kč. Zabetonování rour do podlahy také není nejlepší nápad. Trubky se nemůžou teplotně roztahovat (dilatovat) a snadno prdnou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru