Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konstrukce podlahy / zvuková izolace.

Zdravím kutily.
Provádíme přestavbu rodinného domku . Přistavěli jsme celé jedno patro a problém, který bych htěl vyřešit, je samotná konstrukce a hlavně zvuková izolace nové podlahy v patře. Stávající strop ( moje nynější podlaha ) je z části stará klenba zasypaná cca 20 cm škváry a na vrchu 5 cm betonová slupka a z části nosníky s MIAKO vložkami, skelná vata a 5 cm vrchního betonu.
Dle projektu by ( výška nové podlahy měla být 80 mm včetně izolace ) se měl udělat rošt z latí 5x3 cm, mezi rošt nacpat polystyren o síle 50 mm a na to položit OSB desky s perodrážkou o tloušťce 18 mm, které se prošroubují k latím.
Na OSB desky poté přijde PVC ( nebo koberec do ložnice ). Mám obavy, že kroky se budou přenášet po laťové konstrukci na strop. ( od okolních stěn bude podlaha izolována také polystyrenem ).

Nestačilo by tedy jen položit tvrzený polystyren a na něj OSB desky s perodrážkou ?? Nejde mi o tepelnou izolaci, ale hlavně o kročejový hluk. Vím, že se prodává přírodní vata do podlah, ale ta je opravdu příliš drahá . Pro představu se jedná o 100 m2 podlahy .
Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny