Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Montážní pěna - použití jako výplň v ocelové konstrukci

Dobrý den,
potřebuji poradit jakou nejvhodnější montážní pěna použít jako výplň do ocelové konstrukce, aby se zabránilo zvukovému mostu.
Profil bude zabudován do podlahy jako nosný prvek.
Jedná se o svařovanou konstukci dvou IPE profilů, v které jsou zevnitř (v krabici II) navařeny žebra (vznikají tak uvnitř konstrukce samostatné komory), proto "vycpání" skelnou nebo čedičovou vatou není možné.
Chci navrtat díry z boku konstrukce a do jednotlivých komor a použít k jejich vyplnění kvalitní montážní pěnu, která bude splňovat určité parametry: nebude ztácet objem, plesnivět, odolná vůči vodě, hmyzu, houbám atd. (případně i UV záření).
Díky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím – jednou jsme zkoušeli montážní pěnou vyplnit ocelovou zárubeň, svařenou z jeklu 100 x 100 m…
f.hofstetr 16.10.2008 20:46
f.hofstetr
Ona za čas ztvrdne, ale bude jí to dlouho trvat. Mělo se to vevnitř vystříkat vodou, nejlépe nějakým…
Rce 16.10.2008 23:17
Rce
Dobrý večer - mlžení se provedlo, nicméně pěna to nevzala na vědomí a úporně odmítala kamenět. Jestl… poslední
f.hofstetr 17.10.2008 22:51
f.hofstetr

Zdravím – jednou jsme zkoušeli montážní pěnou vyplnit ocelovou zárubeň, svařenou z jeklu 100 x 100 mm, navrtali díry a po částech se jali zárubeň vyplňovat. Ještě den poté ta pěna, ve stavu polotekutém, vytékala z těch otvorů, závěrem se konstatovalo, že ta pěna potřebuje ke svému řádnému vytvrzení vzdušnou vlhkost, kterou v uzavřeném profilu jeklu jaksi postrádala, takže tolik naše zkušenost.
Už si nevzpomínám na značku pěny, ale určitě byla kvalitní, protože byla drahá jako prase :-/.

Dobrý večer - mlžení se provedlo, nicméně pěna to nevzala na vědomí a úporně odmítala kamenět. Jestli ono to nebylo tím, že si vždycky sama sobě ucpala tu dírku, kterou by do dutiny mohl vzduch. Hezký víkend. :-):beer:

P.S. Neví někdo náhodou, nemá - li nějaká kočka něco společného s Palace Cinemas Nový Smíchov, chtěl bych jít zítra se synem do kina a bojím se ohně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru