Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pomoc s výběrem kotle

Zdravím,potřeboval bych pomoc s výběrem nového plynového kotle do rodinného baráčku pro moje rodiče.Měl by nahradit současný kotel značky Alst,který je už nefunkční.Jednalo by se o plyn.kotel závěsný (24 kW),s odvodem do komína a bez ohřevu vody(není podmínkou).Cena okolo 25 tisíc Kč.Značky jsem trochu prolétl,pozeptal se u prodavačů a vybral jsem si tyto 3 koně:Buderus,Protherm a Viessmann(vše jsou 24 kW s odtahem do komína a závěsné).Zajímalo by mě,jak je to u těchto značek se spolehlivostí a hlavně s cenou náhradních dílů.A zároveň kterou z vybraných značek by jste mi doporučili.Předem dík za každou odpověď.;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z těchto značek bych bral Buderus. Zauvažuj přihodit pár korun (cca 10kKč) na kondenzační Buderus, u…
Rce 17.09.2008 23:36
Rce
Dobrý den, zatím tu čtu jen o plynových kotlích a jak to funguje s tuhým palivem. Máme Buderus s nás… nový
Jitka K. 26.02.2015 08:54
Jitka K.
Pánové,díky za odpověď.Ještě jestli se tu pohybuje někdo okolo servisu kotlu,jestli by mi mohl porad…
czscorpio 18.09.2008 17:25
czscorpio
Já se pohybuji okolo servisu, již jsem radil ;-):))
Rce 18.09.2008 21:46
Rce
Chlape sorry,já to na dálku nepoznám.Kondenzační kotel bych rád koupil,ale není financ:.( .Budu rád,…
czscorpio 19.09.2008 06:42
czscorpio
Klídek, nic se neděje ;-). Asi takhle. Každý má své mouchy. Chceš-li jistotu kvality, pak Junkers al…
Rce 19.09.2008 12:14
Rce
Zrovna já mám buderus a jen tuto topnou sezonu už vypověděl službu 3x - vždy oprava (jednou 7 tisíc)… nový
kuka 12.03.2014 13:39
kuka
Tak já bych třeba doporučil tyhle plynové kotle.:-) poslední
kalimero 28.04.2015 11:07
kalimero

Dobrý den, zatím tu čtu jen o plynových kotlích a jak to funguje s tuhým palivem. Máme Buderus s násypkou, dost drahý, ale asi špatného kotelníka-inženýra. Který si pořád mluví to svoje, ani nám neporadil /je mu totiž i špatně rozumnět/. Podle mě cítil jen ty peníze za kotel a práci, ale kvalita žádná. Může mi někdo odpovědět, kolik vlastně má být na kotli, protože když už jsme s ním nehnuli, tak manžel nasdtavil 55/70 a šlo to, i když dva poslední radiátory hřejí jen kdy chtějí, někdy jo, někdy ne. Včera jsme si ho pozvali na revizi a on to snížil na 46/70 a do rána je celý barák studený i roury. Co mám dělat, asi to dát k soudu, ale to mě moc nepomůže. Raději bych si přála odpověď na můj email, nestíhám vše sledovat, děkuji /kabatovaj@seznam.cz/. JK

Chlape sorry,já to na dálku nepoznám.Kondenzační kotel bych rád koupil,ale není financ:.( .Budu rád,když se vejdu do toho s obyč kotlem.Jinak prolétl jsem hodně prodejen a servisů a každý pohanil jinou značku.Proto člověk si není vůbec jistý co má vybrat.Např u Buderusů,když už jsem byl pro něj rozhodnutý,tak mi řekli,že to je dobrý kotel,ale náhrad díly hoodně drahé.U prothermu zase že odcházejí hodně zapal. hořáky a výměny vyjdou také draze a jediný kotel,který zatím nebyl pohaněn byl zatím Viessmann.Tak nevím,neraději bych zůstal u buderusu,můžeš mi ještě napsat nějaké klady a zápory těchto 3 značek.dík.;-)

Klídek, nic se neděje ;-).
Asi takhle. Každý má své mouchy. Chceš-li jistotu kvality, pak Junkers ale to je cenově zase podstatně výš. Záleží také na kusu, můžeš mít smůlu na vadný kus a pak mě budeš mlátit, co jsem ti poradil. My montujeme jako levnější variantu Buderusy, fakt minimum reklamací a poruch. Dražší děláme Junkersy. Nasmlouvaný technik dokonce nadává, že se jako servis Buderus neuživí, že tolik poruch není. Chce to (u každého kotle) nechat ho čistit každý rok (před topnou sezónou), seřídit a měl by každý z moderních kotlů fungovat dobře. I nejlevnější, těžce kritizovanou Destilu jsem viděl běžet 10 let bez poruchy.

Zrovna já mám buderus a jen tuto topnou sezonu už vypověděl službu 3x - vždy oprava (jednou 7 tisíc), podruhé jen vyčištění (a to byl čistěný před sezonou při klasické prohlídce)... a teď už nejde 4 dny a stále se neví co to je... Takže za mě Buderus určitě ne... mimochodem už 2x měněna ta krabička na restart hořáku (ne levná záležitost)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru