Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ipa-polystyren

Zdravim, delam v byte nove podlahy drive tam byly desky, ted to betonuju a chci se zeptat jestli muzu na izolaci ipa dat rovnou polystyren, nekde jsem cetl, ze polystyrenu nedela dobre kdyz lezi rovnou na ipe, nevite co je na tom pravdy, pry se pak nejak rozpada, diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta ochrana před radonem je mým zlým snem,je to zase použití mediální informace k vyděšení obyvatelst…
Jabraka 19.03.2010 22:01
Jabraka
Kdo zjistí,za 10 let,v jakém stavu je vrstva izolace? Ve výtečném. Nejen po 10, ale i 20 a více let…
sHpy00n 19.03.2010 22:45
sHpy00n
sHpy00n, naprosto s Vámi souhlasím, páč ještě nebyl doložen (a jak by byli rádi odpůrci polyše), že… poslední
milan.cukrar 20.03.2010 07:48
milan.cukrar

Ta ochrana před radonem je mým zlým snem,je to zase použití mediální informace k vyděšení obyvatelstva,aby hodně utrácelo.Už jsem na různých webech proti tomu vystoupil,ale lidé,vyděšení propagandou,to je neštěstí.Srejně tak asbest a prasečí chřipka.
Pokud někudy neproleze voda,neproleze ani radon.A když neproleze sklepem a základy,proč by nešel okolo zahradou?
K tomu polystyrenu na Ypa izolaci.Asfaltové lepenky se vyrábějí impregnací vláknitých materiálů(dnes už ne papíru)ale na bázi skelných tkanin.K impregnaci se požívá roztoků,nebo disperzí.Dalším zpracováním se sice ředidla mají odpařit,ale kdoví?!Takže ta dělicí vrstva mezi asfaltem a polystyrenem je jistota.Kdo zjistí,za 10 let,v jakém stavu je vrstva izolace?
JABRAKA

Kdo zjistí,za 10 let,v jakém stavu je vrstva izolace?

Ve výtečném. Nejen po 10, ale i 20 a více letech vždy ve výtečném. Mněl jsem mnohokrát tu čest při rekonstrukcích. Pokud tam nebude vysoká teplota třeba 80°C a více, tak se nic neděje. Něco jiného je ovšem případ plochých střech s nedokonalou skladbou. Pokud nebyl izolant od krytiny oddělen dostatečnou vrstvou další skladby, docházelo v důsledku vysokých teplot k vysublimování polystyrenu a v momentě byl na světě další mýtus - blud, že se polystyren ztrácí. Zkrátka a dobře pokud je mezi krytinou (asfaltovým pásem), který navíc není opatřený reflexním nátěrem příliš slabá vrstva oddělujícího betonu, bude se zaručeně na polystyren přenášet výše uvedená teplota způsobená slunečním zářením v letním období. To pochopitelně polystyren při dlouhodobém působení nevydrží ztratí se - sublimuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru