Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vodovodní hodiny

Osobně jsem se v tady jižních čechách setkal se dvěmi vodohospodářskými firmami a každá má trochu rozdilná pravidla a postupy, takže je velmi pravděpodobné, co platí u nás, nemusí platit u Vás.

Každopádně na pečeti raději nesahat, nejedná-li se o havárii a i tak by mohl být problém (zkušenost). Dále počítejte s tím, pokud chcete měnit přípojku před hodinami, budete muset vyměnit kompletní vedení až k armatuře na vodovodním řadu. To může znamenat i kopání v komunikaci a v poměrně slušné hloubce i kolem 2 m. Pochybuji, že by jakýkoli správce sítí souhlasil se spojováním, nastavováním v trase, pokud se nejedná opět o havárii.
Dále je důvodné očekávat nutnost stavebního povolení, což sebou nese nutnost zajistit si vyjádření a souhlas všech dotčených sítí v zájmovém území. Může to být plyn, VN (průser), NN, VO, spojovací kabely, optické kabely, kabelová televize, dálkové kabely, leckde v blízkosti trati se můžete setkat i s drážními spojovacími kabely. Možná ještě neco jiného s čím jsem se zatím nesetkal.
Ventily před i za hodinami jsou neodmyslitelným standardem, tuším že i předepsaným pro komfortní výměnu vodoměru. Nemusí se honit uzavírací jehla v komunikaci, aby se uzavřela celá přípojka a nemusí se vypouštět celý domek, byt. Jednoduše se uzavřou ventuily z obou stran a vodoměr se vymění, přičemž odkápne deci vody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny