Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zvýšení příkonu domácnosti, instalace jističe, žádost družstva...

Zdravím všechny a prosím o radu..

Družstevní byt v paneláku. Místo plynu máme nyní el. varnou desku, s tím souvisí nutné zvýšení příkonu domácnosti na 15kW a instalace 3fáz. jističe a elektroměru.

Máme povolení od PRE, vše OK, ale nový jistič nebylo technicky možno (vzhledem k jeho velikosti) umístit do stávajicí "bedny" na chodbě. Elektrikáři tudíž přinesli novou bednu, kterou usadili paralelně, propojili, zprovoznili.
Emočně nevyrovnanou sousedkou přivolaný správce družstva se rozčílil, že jde o společné prostory, tudíž je třeba žádat družstvo o povolení k instalaci té krabice apod.

Přítomný revizní technik a elektrikáři byli však toho názoru, že povolení družstva již není nutné, že zásadní informací je svolení PRE.

Oznámení o instalaci na družstvo dám v každém případě, jde mi o to, bylo-li nutné s družstvem v tomto komunikovat (celá akce byla tak jako tak nevyhnutelná).

Díky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tady máme předsedu družstva, tak ať se vyjádří :-D:-D.
Rce 13.08.2008 11:53
Rce
Tak kde je ten s tou věčnou funkcí? :-D nový
veckoo 13.08.2008 20:13
veckoo
Vaše společné prostory nepatří PRE, takže povolení družstva bylo skutečně nutné. Tedy IMHO (j).
Moas 13.08.2008 13:16
Moas
Vypadá to, že se žádostí máte pravdu.. No jo, je to instalovaný, po revizi, takže nezbyde než ex-pos… poslední
aki 13.08.2008 21:11
aki

Vypadá to, že se žádostí máte pravdu.. No jo, je to instalovaný, po revizi, takže nezbyde než ex-post suché oznámení s omlouvou za nevědomost předsedovi ]:)

Jemu se to v první chvíli nezdálo z hlediska bezpečnosti, oproti bordelu na chodbách (každý byt 2-3 skříně na chodbě - požární technik by zaplakal) mi to však nepřijde tak tragické.

Panelákový byt (70's) jsme bolestivě rekonstruovali přes rok (život v prachu staveniště), už toho všeho mám plný zuby a jsem rád, že to je.

Díky a funkcionářům zdar :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru