Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zvýšení příkonu domácnosti, instalace jističe, žádost družstva...

Zdravím všechny a prosím o radu..

Družstevní byt v paneláku. Místo plynu máme nyní el. varnou desku, s tím souvisí nutné zvýšení příkonu domácnosti na 15kW a instalace 3fáz. jističe a elektroměru.

Máme povolení od PRE, vše OK, ale nový jistič nebylo technicky možno (vzhledem k jeho velikosti) umístit do stávajicí "bedny" na chodbě. Elektrikáři tudíž přinesli novou bednu, kterou usadili paralelně, propojili, zprovoznili.
Emočně nevyrovnanou sousedkou přivolaný správce družstva se rozčílil, že jde o společné prostory, tudíž je třeba žádat družstvo o povolení k instalaci té krabice apod.

Přítomný revizní technik a elektrikáři byli však toho názoru, že povolení družstva již není nutné, že zásadní informací je svolení PRE.

Oznámení o instalaci na družstvo dám v každém případě, jde mi o to, bylo-li nutné s družstvem v tomto komunikovat (celá akce byla tak jako tak nevyhnutelná).

Díky!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vaše společné prostory nepatří PRE, takže povolení družstva bylo skutečně nutné. Tedy IMHO (j).
Moas 13.08.2008 13:16
Moas
Vypadá to, že se žádostí máte pravdu.. No jo, je to instalovaný, po revizi, takže nezbyde než ex-pos… poslední
aki 13.08.2008 21:11
aki

Vypadá to, že se žádostí máte pravdu.. No jo, je to instalovaný, po revizi, takže nezbyde než ex-post suché oznámení s omlouvou za nevědomost předsedovi ]:)

Jemu se to v první chvíli nezdálo z hlediska bezpečnosti, oproti bordelu na chodbách (každý byt 2-3 skříně na chodbě - požární technik by zaplakal) mi to však nepřijde tak tragické.

Panelákový byt (70's) jsme bolestivě rekonstruovali přes rok (život v prachu staveniště), už toho všeho mám plný zuby a jsem rád, že to je.

Díky a funkcionářům zdar :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru