Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno lemování komína

Bez urážky, ale jestli si nechcete nadělat do gatí, tak na svépomoc v tomto případě raději hodně rychle zapomeňte a hledejte klempíře. Samosebou nečekejte že vám řemeslník půjde teď v sezoně ze dne na den. Musíte se smířit se skutečností, že momentálně jsou čekací lhůty i měsíc a půl. O to víc, když jde jen o jeden komín a ne o celou chalupu.

Kvůli plechu budete muset koupit celou tabuli, protože kousek vám nikdo neprodá. o není salám u řezníka. Bez základní výbavy a znalostí plech ani nenstřiháte (ač je to k nevíře, ale i obyčejné střihání plechu vyžaduje trochu kumštu), natož naohýbáte a to už vůbec nemluvím o samotné montáži kolem komína. Veřte žeklempířina se ani dnes bez letování neobejde. Kdybych nedej bože nachytal klempíře, že místo letování a vůbec patlá silikon, má okamžiě padáka. Bez pardónu. A na závěr je opět třeba trochu znalostí z pokrývačiny, aby byly lemovky správně podvlečené pod krytinu a samotná krytina správně doložená.

Na konec přeci jen něco pozitivnějšího. Pokud opravdu nechcete čekat na klempíře, přehodnoťte svépomoc a popřemýšlejte třeba o použití systémového lemování Wakaflex od BRAMACu, Top Flex od KM Beta apod...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny